UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

AIGÜESTORTES I ESTANY LLONG

ALTA RIBAGORÇA / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA La ruta entre Aigüestortes i l’estany Llong és un dels itineraris més emblemàtics de la vall de Boí. La ruta entre Aigüestortes i l’estany Llong  és un dels itineraris més emblemàtics per conéixer els paisatges d’Aigüestortes.

La pista forestal que surt de la caseta d’Aigüestortes esdevé un magnífic itinerari a peu que ens adreça, d’oest a est, cap a la capçalera de la riba de Sant Nicolau, i que ens permetrà descobrir, tant en el solell com en l’obaga, les diferents valls que es mantenen suspeses sobre el fons de la ribera principal (Morrano, Dellui, les Corticelles, Contraix, Coma d’Amitges, Gavatxos i Colomèrs d’Espot). El primer tram és molt senzill i discorre entre boscos i pastures. Hi trobarem dues fonts: la del Planell Gran i la del Forn de la Pega. Poc després d’aquesta, hi podrem apreciar la força destructiva de les allaus, abans d’anar, una mica més endavant, cap als prats d’Aiguadassi, antic estany avui convertit en una formidable catifa de prats i molleres per entre la qual flueix l’aigua. Aleshores comença la pujada cap a l’estany Llong, situat al límit dels 2.000 m.
A TENIR EN COMPTE · Trajecte que presenta un recorregut longitudinal esgraonat.
Poc abans d’arribar a l’estany Llong trobarem el refugi guardat.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Font del planell Gran: les aigües d’aquesta font neixen en una tartera  situada  en el vessant solell, hàbitat perfecte d’un dels animals més carismàtics del Parc Nacional: l’escurçó. Poc després, el mateix camí ens condueix, en poc més de 50 metres, del brogit de les aigües a un silenci penetrant.

• Prats d’Aiguadassi: darrer planell abans de l’ascensió a l’estany, on es troba, dins del bosc (feu atenció a la senyalització), el refugi de la Centraleta, que roman obert quan és tancat el de l’estany Llong. Abans, a la vostra esquena, hi descobrireu els cims del Montanyó de Llacs, una de les poques zones on predominen les roques esquistoses i les calcàries en el Parc.

• Estany Llong: és un estany  allargat, en forma de mitja lluna, on es concentren les vaques i les eqües que aprofiten les pastures alpines a l’estiu. La riba esquerra és coberta per un bonic bosc de pi negre amb neret, mentre que la dreta està desforestada. Els prats d’ussona que la cobreixen i les tarteres que s’hi barregen són un dels llocs predilectes dels isards. Al fons, hi veurem un ampli port de muntanya: és el Portarró d’Espot.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí