UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

AL NORD DEL MOIXERÓ

CERDANYA / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA La cara més suau, amb boscos, valls i poblets disseminats. Al vessant nord, el Moixeró ens mostra la seva cara més suau, plena de boscos quasi màgics, que podem recorrer a través dels senders de la zona. Així, tot travessant aquests boscos podem arribar a Penyes Altes, vèrtex geodèsic i punt culminant de la serralada, amb 2.276 m, des d’on podrem observar bona part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Els pobles que han conviscut amb el Moixeró han conservat la seva part més històrica, com la vila medieval de Bellver de Cerdanya, i han arribat fins als nostres dies una bona colla d’ermites romàniques com la de Sant Julià de Pedra, Sant Marcel de Bor, Santa Eugènia de Nerellà o Sant Serni de Coborriu, o la catedral de la Cerdanya, Santa Maria de Talló.
 
També hi trobem la Fou de Bor, un excel·lent atractiu per als amants de l’espeleologia.

A Talló trobem el Centre d’Informació, Interpretació i Recerca del Parc Natural i el seu entorn, on podrem informar-nos de tot el que ens calgui per conèixer millor el Parc i el seu entorn (Artesans, les Basses de Gallissà...).
A TENIR EN COMPTE · L’ascensió a Penyes Altes de Moixeró, no és recomanable fer-la a l’hivern, ja que sol nevar a les parts altes i això pot comportar algun problema, especialment a la carena i darrer tram fins al cim, on la neu queda glaçada.
 
ATRACTIUS PRINCIPALS • Boscos madurs: l’Avetosa de Riu de Cerdanya, amb alguns avets que superen els quatre metres de diàmetre.

• Poblets: no ens podem perdre la visita de la Vila Medieval de Bellver de Cerdanya, Pi, Bor o Riu de Cerdanya.

• Penyes Altes i Prats de Moixeró, paisatges i vistes espectaculars.

• Camí ral de Coll de Pendís, utilitzat per cerdans i berguedans i altres caminants per travessar la serralada pel coll de Pendís.

• Santa Maria de Talló, la catedral de la Cerdanya, d’estil romànic.

• Ermites romàniques, disperses arreu.

• Valls singulars, com la de Pi, l’Ingla i Ridolaina.

• El conjunt de cavitats de la Fou de Bor i de la Tuta Freda, la cova més important de la Cerdanya.

Trobareu informació detallada al web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders, infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics: http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi

Més informació de la zona al Centre d’Informació, Interpretació i Recerca del Parc Natural i el seu entorn (Talló): http://bellverecoturismecerdanya.cat 
 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.