UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

APRÈN A FER DE PASTOR

BERGUEDÀ / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Viu una jornada d’introducció a aquest ofici mil·lenari. “Ser pastor no només és un feina tradicional, ser pastor és un sentiment, una manera diferent de viure. És estar en constant contacte amb la natura, i encara que és un feina molt sacrificada en horaris i no massa rendible, sí que us haig de dir que, per mi, ser pastor és el millor del món”.

D’aquesta manera ens relata en Ricard com concep el seu ofici i estil de vida. És pastor des de fa més de 20 anys i procedeix d’una família tradicionalment dedicada al pasturatge. Actualment compta amb un ramat de més de 700 ovelles i et convida a què puguis viure l’experiència de ser pastor de muntanya.

Coneix de primera mà la vida i l’entorn on viuen els pastors, i sent la seva passió per una manera diferent de viure i de relacionar-se amb la natura a través dels diferents relats i experiències que en Ricard t’anirà descobrint a mida que passes la jornada en la seva companyia.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Jornada completa
Idiomes: Català, castellà
Material: Calçat còmode, roba d’abric, capelina o cangur, menjar
Temporada: D’abril a octubre
Punt de sortida: Davant de les oficines del Parc Natural Cadí-Moixeró
QUÈ HI PUC FER? Vine a passar un dia d’estiu en família a Coma Bella (Coll de Pal), al Parc Natural del Cadí-Moixeró i gaudeix de la natura mentre descobreixes un dels oficis més antics del món, el de pastor. Durant tota la jornada viuràs en primera persona l’experiència de ser un autèntic pastor de muntanya tot acompanyant al pastor i al seu ramat d’ovelles.

Després d’un bon esmorzar de pastor basat en productes locals i carn a la brasa amb torrades, aviarem el ramat direcció a les pastures, on podràs veure treballar al gos pastor i conèixer la seva habilitat per portar els diferents ramats.

Coneixeràs els espectaculars paratges del Parc Natural del Cadí-Moixeró
i amb una mica de sort podràs observar voltors i altres animals de la fauna pirinenca com isards, cérvols o marmotes. També podràs conèixer l’art d’elaborar collars per a les ovelles i fins i tot fer un sarró de pastor
+ INFORMACIÓ Centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró
C/ la Vinya, 1 • 08695 Bagà
Tel. 938 24 41 51 • Fax 938 24 43 12

Centre d’Informació i d’Interpretació del Massís del Pedraforca
Pl. Pedraforca, s/n • 08697 Saldes
Tel.: 93 825 80 46
ALTRES PROPOSTES Escapada gastronòmica de cuina natural
Viu un cap de setmana de gastronomia natural  i ecològica als entorns del Cadí-Moixeró. 

Llobregat amunt Llobregat avall
Itinerari que combina el senderisme, la natura i cultura. Mitjançant el tren del ciment coneixeràs la capçalera d’un dels rius més importants de Catalunya, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment.   

El Camí dels Bons Homes - El Camí de l’Últim Càtar
Gaudeix dels paisatges, pobles  i camins que van seguir els bons homes o càtars a l’edat mitjana.    

Descobreix la màgia del Pedraforca
Gaudeix de rutes de senderisme i ciclisme a una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya.  

Cavalls del vent
Ruta circular  entre refugis de muntanya  del Parc Natural del Cadí- Moixeró, pels amants de la natura , el senderisme i el ciclisme.