Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

ASSABORINT EL “TRUMFO” I EL PÈSOL NEGRE

SOLSONÈS / RN de Caça del Cadí
L'EXPERIÈNCIA El Solsonès, país de tradicions i gastronomia. Vine a tastar els millors productes de la terra en un territori ple d’història, on la gastronomia és un fidel exemple de tradició artesanal.

El paisatge, l’aïllament i la pobresa han dotat a la cuina de la Catalunya Central de les seves característiques diferencials, la més rellevant de les quals és, potser, la conservació de cultius de muntanya.

El “trumfo” és una patata tardana d’excel·lent qualitat i molt saborosa que es beneficia de les peculiars característiques de l’altitud de les zones de cultiu del Solsonès. De fet, aquesta comarca ha estat durant molt
de temps el planter de patates per a altres comarques catalanes.

Un altre dels productes estrella és el pèsol negre, que únicament es conrea a la zona i que, tot i ser molt conegut entre el consumidor local, ho és molt poc fora del territori, i que s’ha conservat gràcies al fet de ser una de les poques varietats que s’adapten al clima de muntanya.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Mitja jornada
Idiomes: Català, castellà
Material: No determinat
Temporada: Tot l’any
Punt de sortida: Solsonès
QUÈ HI PUC FER? Vine a tastar aquests exquisits productes que la natura et proporciona als diferents restaurants de la zona.

S’està treballant per potenciar el consum del pèsol negre i donar-li valor. S’han elaborat receptes per aconseguir que els restauradors del territori l’incloguin a les seves cartes. Encara que s’acostuma a cuinar guisat o saltejat amb carn de porc, admet moltes preparacions innovadores. Entre aquestes receptes, que tenen en compte criteris de salut i estacionalitat, es poden trobar des de suculents aperitius i entrants, fins a les més diverses postres. Tots amb ingredients 100% locals.

Al voltant de la patata també se celebra cada primer cap de setmana de març una singular fira amb connotacions clarament gastronòmiques, tot i que també té un caràcter festiu. Es tracta de la fira del “trumfo” i la tòfona on hi podràs comprar aquests productes directament dels agricultors i participar en tota mena d’activitats relacionades amb la patata i la tòfona com ara, concurs de pelar patates, concurs del “trumfo” més pesat, etc.

Així com diverses degustacions de plats elaborats amb patates.
+ INFORMACIÓ Punt d’informació Parc Natural del Cadí-Moixeró
C/ la Vinya, 1 • 08695 Bagà
Tel. 938 24 41 51 • Fax 938 24 43 12

Centre de visitants de l ‘Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró
Av. Valls d’Andorra, 33 • 25700 La Seu d’Urgell
Tel. 973 360 954
ALTRES PROPOSTES

El zoo del Pirineus
Passa un dia en família coneixent la fauna autòctona del Prepirineus.

Un dia entre voltors a la muntanya d’Alinyà
Vine a la muntanya d’Alinyà a passar un dia diferent envoltat dels 4 tipus de voltors que existeixen a Europa.

El Salí de Cambrils
Passa un dia visitant les salines de muntanya i gaudeix dels seus beneficis terapèutics.

Descobrint el Port del Comte
Gaudeix de les activitats que s’ofereixen en aquesta estació d’esquí tant a l’estiu com a l’hivern.