UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

BTT A LA VALL DE BONABÉ

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Pedalant entre valls. Muntanyes, rius, valls, fauna, flora, boscos, prats, refugis, ponts... El Parc Natural de l’Alt Pirineu és un espai ideal per viure i gaudir de la bicicleta en família.

Existeix una gran quantitat de pistes i camins per a la pràctica d’aquesta activitat en plena natura. Des de rutes fàcils, aptes per a tots els membres de la família on l’única finalitat és passar una bona estona  contemplant aquest meravellós paisatge, fins a altres més exigents i de major difi cultat per a aquells més esportistes que volen superar-se a cada pas.

La ruta que et proposem comunica les comarques de la Val d’Aran i el Pallars Sobirà per les Valls d’Àneu en un entorn de singular bellesa, i per camins que en l’anti guitat van ser usats com a principal via de comunicació de la Val d’Aran amb Catalunya, així com amb algunes regions franceses.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Mitjana
Durada: Entre 3 i 4 hores
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba i calçat esportiu
Temporada: D’abril a octubre
Punt de sortida: Pla de Beret, Val d’Aran
QUÈ HI PUC FER? Es tracta d’un itinerari ideal per fer en família i que no et pots perdre, accedint a una de les zones més agrestes i desconegudes del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

La ruta s’inicia al Pla de Beret, a la Val d’Aran, on comença un descens agradable, alternant trams de pastures d’alta muntanya amb trams de bosc de pi negre; 6 Km després arribaràs al poble abandonat de Montgarri, que és de parada imprescindible per a la contemplació del bell paisatge, i on encara s’hi conserva el Santuari i un refugi de muntanya.

Des d’aquí descendiràs durant 30 km amb el riu Noguera Pallaresa com a company silenciós, creuaràs grans i frondosos boscos d’avets així com prats alpins. Aquesta zona es part de reserva natural on s’hi troba la llúdriga com a espècie protegida. Aquesta és una pista amb història que va passant per preciosos i petits pobles, fins a arribar a Esterri d’Áneu. Pobles als què, malgrat la vida senzilla de les seves gents, la història els va dotar de tresors arquitectònics. Ponts medievals i precioses esglésies romàniques al llarg del Noguera Pallaresa són testimonis de l’antic Camí reial a França.

La pista és forestal fins el Refugi del Fornet , el tram restant es realitza majorment per pista asfaltada.

Activitat recomanada per a nens a partir de 12 anys.
+ INFORMACIÓ Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu
Carrer Major, 42 • 25580 Esterri d’Àneu
Tel.: 973 62 65 68 - 973 62 63 45
www.vallsdaneu.org
ALTRES PROPOSTES La natura de les Valls d’Àneu a l’Ecomuseu
Vine a l’ecomuseu a realitzar infinitat d’activitats per conèixer la natura del teu entorn.

Tavascan a l’hivern
Gaudeix de les vacances d’hivern a l’estació pionera d’esport accessible i descobreix quines activitats aptes per tothom s’ofereixen.

Aventura al Pallars Sobirà
Viu innumerables experiències d’aventura com el rafting, barranc, puenting i molt més als Pirineus.

La pesca de la truita i la seva producció
Descobreix i pesca als rius del Parc Natural de l’Alt Pirineu.