UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

CADÍ DE L'URGELLET

ALT URGELL / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Una comarca natural amb vistes al Cadí i als ocells que hi passen. L’Urgellet és una comarca natural de Catalunya que es troba a l’Alt Urgell, amb la capital de comarca la Seu d’Urgell, població on hi conflueixen dos rius: la Valira i el Segre, i s’hi poden trobar tot tipus de serveis turístics, dels quals destaca el Parc Olímpic del Segre.

Petits pobles com Cerc, Ges, Vilanova de Banat o Ortedó ofereixen al visitant boniques i espectaculars vistes panoràmiques del Cadí, la plana de la Cerdanya i l’Alt Urgell.

A sobre del nucli de Lletó, al municipi d’Alàs, es troba un mirador ben adequat per a la observació d’aus, en especial a final d’estiu i inici de la tardor, durant l’època de migració.

És una comarca amb una gran tradició ramadera i coneguda per l’elaboració de formatges de gran qualitat.
A TENIR EN COMPTE · Com a tots els indrets de muntanya, s’ha de tenir especial cura a l’hivern amb l’estat de les carreteres i camins, ja que ens podem trobar amb plaques de gel i despreniments que en facin difícil o impossible l’accés.
ATRACTIUS PRINCIPALS ·  Pels qui els agrada la fotografia o tan sols observar el paisatge poden trobar en indrets com Vilanova de Banat un lloc per complir les seves expectatives.

·  El mirador del Turó Galliner ofereix excel·lents vistes de l’Alt Urgell i bona part del Pirineu Axial. Alhora és ideal per a l’observació de rapinyaires migradors.

·  A la Seu d’Urgell es poden trobar tota mena de serveis per poder fer-hi una bona estada o per passar-hi unes hores de lleure.

·  L’Exposició Natura de l’Alt Urgell: patrimoni i recurs, ubicada a l’Espai Ermengol, proporciona informació detallada del patrimoni natural de la comarca. 

·  Un bon lloc per gaudir dels bons formatges d’elaboració tradicional.

·  El Parc Olímpic del Segre
ofereix la possibilitat de practicar esports com el ràfting o el piragüisme, i és el Centre BTT de la comarca.

Trobareu informació detallada al web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders, infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics: http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi
 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.