UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

CAMÍ DE L'ESTANY DE SANT MAURICI

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Itinerari que permet pujar a peu des de l’aparcament situat a l’entrada del parc fins a l’estany enmig d’una densa avetosa que s’estén vora del riu. Itinerari que transcorre entre prats i boscos, per la part més baixa del Parc, on s’observen mostres de l’activitat ramadera de la vall, una de les explotacions tradicionals de la zona.

Trobareu diversos cartells interpretatius que expliquen aspectes diferents del patrimoni natural i cultural de la vall així com una exposició, a la cabana del pont de Pallers, sobre l’explotació tradicional del bosc als Pirineus.

La primera part del camí, que s’endinsa per l’avetosa vorejant el riu Escrita, és una passarel·la de fusta, adaptada per a ser recorreguda en cadira de rodes (450 m). Després de creuar el riu, es continua pel vessant solà de la vall. Poc després, travessarem la carretera i entrarem de nou al bosc, guanyant altitud entre pins, avets, bedolls i moixeres, fins a creuar un petit barranc proper a l’ermita de Sant Maurici. Des d’aquest punt i després de deu minuts de pujada, arribarem a l’estany de Sant Maurici.
A TENIR EN COMPTE • Itinerari de dificultat baixa.

• Respecteu la senyalització.

• Època recomanada d’abril a novembre.

• L’acampada lliure no està permesa.

• Equipament recomanat: aigua, menjar, botes per caminar, roba d’abric, impermeable, crema de protecció solar.
ATRACTIUS PRINCIPALS • L’avetosa: és un bon exemple de l’ecosistema forestal que es troba  a la part més baixa de l’estatge subalpí. Observeu les zones desforestades que corresponen a les canals per on es precipiten les allaus en anys de neus abundants.
 
• Pont del Toll de la Gorga: petit pont que creua el riu Escrita i que comunica el solell i l’obaga de la vall. Un cop situats a la solana, podrem contemplar l’avetosa en tota la seva extensió i les masses de pi roig que s’estenen darrere nostre pels costeruts vessants del Pinetó.

• Ermita de Sant Maurici: aixoplugada sota un llindar rocós, es troba aquesta petita ermita, lloc de devoció i de trobada dels veïns de la vall d’Espot, que s’hi reuneixen dos cops a l’any per honorar el seu patró. Al davant s’eleva l’esvelta silueta dels Encantats (2.745m).

• Estany de Sant Maurici: l’estany conserva una gran bellesa i el seu caràcter emblemàtic. A uns 10 minuts hi ha el refugi Ernest Mallafré, una bona base per fer nombroses ascensions.

• Panoràmica dels Encantats: els Encantats són la muntanya més emblemàtica del Parc Nacional. Els seus dos pics estan separats per una enforcadura on, si pareu atenció, descobrireu les siluetes de dos caçadors que, segons la llegenda, van ser maleïs i petrificats per sempre, donant així nom a la muntanya.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDFAquí