UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

CAPÇALERA DE LA VALL FERRERA

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Paisatges abruptes, estanys, flora, fauna i ramaderia d’alta muntanya us esperen al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu i als peus del sostre de Catalunya. El Pla de Boet és un indret de visita obligada si voleu assaborir l’essència del Parc. Un paisatge únic de pastures i aigües serpentejants envoltades d’elevades muntanyes, cascades d’aigua i boscos centenaris.

La Pica d’Estats (3.143 m), sostre de Catalunya i lloc de pelegrinatge de molts excursionistes, és sens dubte és l’element més emblemàtic i simbòlic del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Al seu voltant trobareu la resta de pics que superen els 3.000 metres del Parc: Sotllo, Pic Verdaguer, Punta Gabarró i Rodó de Canalbona.

L’aigua, un altre element viu del Parc, hi brolla arreu durant els mesos de bonança, alimentant estanys amagats i patamolls, prats d’espectacular florida i boscos enigmàtics.

Des del Port de Boet, reviureu el comerç que tradicionalment, mantenien els veïns de la Vall Ferrera i l’Ariège. I l’excursió fins als estanys de Baiau, us delectarà amb la visió de l’impressionant circ glacial de Baiau.
A TENIR EN COMPTE • L’estiu i la tardor són les èpoques més favorables per la visita a la zona, doncs durant la primavera i l’hivern, la neu acostuma a limitar l’accés a les pistes forestals.

• Respecteu la senyalització, i circuleu només per les pistes forestals no regulades. Recordeu que cal vehicle tot-terreny, i si no en disposeu, existeix la possibilitat de contractar un servei de taxi.

• L’acampada lliure no està permesa. Només es pot pernoctar entre les 20h i les 8h, i fora d’aquest horari no pot quedar cap tenda muntada.

• Cal responsabilitzar-se de les pròpies deixalles i deixar l’entorn en perfecte estat.
ATRACTIUS PRINCIPALS • La Pica d’Estats, la muntanya més alta de Catalunya i meca del pireneisme. Assolir el seu cim i fotografiar-se al costat de la gran creu, és un dels reptes més importants dels nombrosos excursionistes que visiten el Parc. La resta de visitants, la podeu contemplar i gaudir d’aprop des d’un mirador panoràmic accessible fàcilment des de l’aparcament d’Aixeus.

•  La geomorfologia glacial. Durant els darrers milers d’anys el gel i la neu van modelar aquestes valls fins al relleu actual, formant imponents circs glacials com el de Baiau i Aixeus, i profunds estanys d’alta muntanya com els de Baborte, Sotllo, Areste, Baiau i Aixeus.

• La gran biodiversitat d’ambients que omple aquesta zona, amb la flora i fauna típica de l’alta muntanya pirinenca.

• El Pla de Boet és un espai d’elevat valor paisatgístic, amb fonts, cascades i aigües serpentejants que alimenten productives pastures. Un petit itinerari circular us  permetrà descobrir-lo!

• L’aigua, que circula en abundància per la vall, ja sigui en forma de rius cabalosos, com el Noguera de Vall Ferrera, barrancs salvatges, com el de Baborte i Sotllo, o aigües somes com als patamolls del Pla de Boet, Arcalís o lo Mercat.
 
• Les avetoses que ressegueixen la Noguera de la Vall Ferrera i l’entorn del Pla de la Selva, amb un avet monumental i llar del darrer ós autòcton de Catalunya, tampoc us defraudaran.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí