UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

CARROS DE FOC

VAL D'ARAN / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA La travessa pirinenca. Vine a caminar per l’únic Parc Nacional de Catalunya i descobreix tots els tresors que amaga al seu interior. La mítica travessa Carros de Foc és un recorregut circular d’alta muntanya que enllaça els diferents refugis guardats del Parc Nacional d’Aigüestortes I Estany de Sant Maurici.

Aquest itinerari et portarà a descobrir llocs meravellosos com: Aigüestortes, a l’estany de Sant Maurici, la muntanya dels Encantats, les Agulles d’Amitges, el circ de Colomèrs, el massís dels Besiberri, la vall de Monestero....

La travessa et permetrà connectar les 4 comarques que integren el Parc Nacional: l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. La ruta t’impressionarà per la seva espectacularitat i per la bellesa del seu paisatge: estanys d’alta muntanya, grans cims, albes i postes de sol increïbles, valls precioses i boscos d’avets, agulles de granit... Cada etapa es convertirà en un nou i grandiós espectacle de la natura!
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Mitjana-alta
Durada: Entre 5 i 6 dies
Idiomes: Català, castellà
Material: Roba i calçat esportius de travessa
Temporada: De juny a setembre
Punt de sortida: Qualsevol dels refugis de la travessa
QUÈ HI PUC FER? Vine a conèixer l’espectacular bellesa dels paratges que amaga el Parc Nacional, mentre camines per les rutes que any rere any, amants de la muntanya de tots els racons del món van marcant amb els seus passos.

La travessa de 55 km transcorre íntegrament per un terreny de muntanya, on els blocs de granit, les pedreres i els camins es barregen en cadascuna de les etapes. Malgrat no haver-hi una senyalització específica, l’itinerari comparteix gran part del camí amb el GR-11 marcat amb pintura vermella i blanca i altres trams marcats amb estaques grogues.

Carros de Foc, convertida en la clàssica del Pirineus, és una ruta de muntanya de recorregut circular que uneix els 9 refugis de muntanya del Parc Nacional. Per fer el recorregut bàsic necessitaràs entre 5 i 7 dies i podràs triar-ne tant el punt d’inici (pots començar des de qualsevol dels refugis per on passa la ruta), com el sentit de la marxa. Tots els refugis estan situats en llocs d’una gran bellesa on podràs reposar forces per seguir caminant. També coneixeràs com és la vida als refugis d’alta muntanya, establiments que més enllà d’oferir recer juguen un paper molt important en la conservació d’aquest gran espai natural protegit.

Malgrat la duresa del recorregut existeix la versió infantil, per a nens menors de 10 anys.
+ INFORMACIÓ Casa del Parc Nacional d’Espot
Carrer de Sant Maurici, 5 • 25597 Espot
Tel/Fax. 973 624 036

Casa del Parc Nacional de Boí
Ca de Simamet
Carrer de les Graieres, 2 • 25528 Boí
Tel. 973 696 189

Centre d’informació de Senet
La Serradora
C/ del Port,10 • 25553 Senet, Alta Ribagorça
Tel. 973 698 232

Centre d’informació de Llessui
Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua
Antigues escoles s/n • 25567 Llessui, Pallars Sobirà
Tel. 973 621 798
ALTRES PROPOSTES

Descobreix el Parc Nacional
Vine a conèixer el país de l’aigua i deixa’t seduir pels més de 200 estanys que amaga tímidament el Parc.

Aviem el bestiar
Viu experiències amb els pastors, el bestiar i la producció de llana.

Descobrint la Vall Fosca i el seu museu en telefèric
Una manera diferent d’accedir al Parc Nacional.

Els tresors del Romànic de la Vall de Boí
Visita una de les obres més importants del Romànic de Catalunya, patrimoni de la UNESCO.

Caminant sense equipatge
Practica el senderisme i viu la muntanya sense preocupacions.