UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

CAVALLS DEL VENT I

BERGUEDÀ / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA La travessa dels refugis del Cadí-Moixeró. La travessa circular per etapes Cavalls del Vent ofereix una gran varietat d’atractius per als amants de la natura en el seu estat més pur. Els seus més de 80 km acullen més de 30 hàbitats i 30 espècies animals i vegetals catalogades de gran interès europeu. La ruta transcorre pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, i pot realitzar-se per etapes, essent apta per a diferents públics, des de famílies esportistes fins al més valent que vol realitzarla de forma individual.

La ruta constitueix en si mateixa una autèntica recompensa pels qui volen unir l’esport i la natura en una mateixa experiència. Tant les fantàstiques panoràmiques que tindràs durant tot el recorregut destacant les vistes sobre les valls de la Cerdanya, Ripollès i Berguedà, com la possibilitat de visualitzar diferents espècies animals com isards, guineus, senglars i diversos ti pus d’aus com rapinyaires o el picot negre, que faran de la teva aventura un record inoblidable.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Mitjana-alta
Durada: De 3 a 7 dies
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Calçat i roba esportiva
Temporada: D’abril a setembre
Punt de sortida: Bagà
QUÈ HI PUC FER? La travessa transcorre per més de 80 km del Parc Natural CadíMoixeró, des dels 902 m -a la vall del riu Bastareny- als 2.513 m d’altitud acumulant un desnivell positiu de 4.800 m. Deixen a l’abast del caminant ecosistemes diversos i racons tan emblemàtics i espectaculars com els cims de la Tosa i de les Penyes Altes del Moixeró, la cara nord i sud del Cadí, les serres Pedregosa i de Gisclareny, el mític Pedraforca, la baga de Gresolet, els Empedrats i les valls del Bastareny i de Gréixer. També es contemplen diverses cabanes disseminades i antics edificis plens d’història com el santuari de Gresolet, l’ermita de Sant Martí del Puig o l’església de Sant Andreu de Gréixer.

La travessa pot realitzar-se a peu, amb bicicleta per circuit apart i  alguns trams fins i tot a cavall.
L’allotjament durant la travessa es realitzarà en algun dels 8 refugis de muntanya guardats i on podràs viure magnífiques experiències, com gaudir de la gastronomia, viure la calma i la pau davant d’una xemeneia encesa o simplement delectar-nos amb les postes de sol més espectaculars que es poden visualitzar al Pirineu.
+ INFORMACIÓ Centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró
C/ la Vinya, 1 • 08695 Bagà
Tel. 938 24 41 51 • Fax 938 24 43 12

Centre d’Informació i d’Interpretació del Massís del Pedraforca
Pl. Pedraforca, s/n · 08697 Saldes
Tel.: 93 825 80 46
ALTRES PROPOSTES Vols aprendre a fer de pastor?
Viu una jornada com un autèntic pastor al Cadí-Moixeró.   

Escapada gastronòmica de cuina natural
Viu un cap de setmana de gastronomia natural  i ecològica als entorns del Cadí-Moixeró. 

Llobregat amunt Llobregat avall
Itinerari que combina el senderisme, la natura i cultura. Mitjançant el tren del ciment coneixeràs la capçalera d’un dels rius més importants de Catalunya, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment.    

El Camí dels Bons Homes - El Camí de l’Últim Càtar
Gaudeix dels paisatges, pobles  i camins que van seguir els bons homes o càtars a l’edat mitjana.    

Descobreix la màgia del Pedraforca
Gaudeix de rutes de senderisme i ciclisme a una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya.