UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

CAVALLS DEL VENT II

BERGUEDÀ / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA La Serra del Cadí en bicicleta. La travessa en bicicleta Cavalls del Vent és una de les opcions de rutes per etapes més interessants i, a la vegada espectaculars, que pots fer als Pirineus.
 
El nom de la ruta s’inspira en les típiques banderoles de l’Himàlaia a través de les quals els monjos budistes busquen expressar paraules i frases que utilitzen com a objecte de meditació.

Certament, aquest lloc és apte per a la meditació en tota la seva extensió, ja que durant el recorregut es passa per zones amb prou feines habitades i la soledat del ciclista es fa encara més patent.

Durant l’itinerari passaràs per boscos frondosos de pi negre i roig a les parts més baixes, i àmplies zones amb prats alpins a les parts més altes.

Durant la travessa gaudiràs de vistes espectaculars, així com del patrimoni cultural que ofereixen els vint municipis per on passa la ruta.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Mitjana-alta
Durada: De 3 a 6 dies
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Calçat i roba esportiva
Temporada: D’abril a setembre
Punt de sortida: Bagà
QUÈ HI PUC FER? Cavalls del Vent en BTT per un itinerari reservat a les bicicletes, és una ruta per descobrir el fantàstic entorn del Parc Natural del CadíMoixeró mentre gaudeixes de les espectaculars parets del vessant sud del Moixeró i de les vistes magnífiques dels vessants est i nord del Massís del Pedraforca, tot saltant de vall en vall per pistes i senders.

Més endavant, la ruta et durà per l’espectacular vessant nord de la serra del Cadí amb les seves parets abruptes, les seves valls estretes i els seus magnífics racons.

Pel que fa al patrimoni cultural de la ruta, no et pots perdre una visita a la catedral de Santa Maria d’Urgell, l’única catedral íntegrament romànica de Catalunya, i el Santuari de Santa Maria de Talló, tots dos declarats Bé Cultural d’Interès Nacional.

Als allotjaments de Cavalls del Vent podràs gaudir de la gastronomia d’aquestes comarques pirinenques i de la calma i el confort necessaris per tal d’afrontar la següent etapa amb plenitud de forces.

La ruta de 225 km i un desnivell acumulat de 7.300 metres, et permetrà gaudir d’un territori ple de contrastos i de sorpreses pels amants de la natura, de la bici de muntanya i de les grans travesses, en les modalitats de 3 a 6 dies.
+ INFORMACIÓ Punt d’informació Parc Natural del Cadí-Moixeró
C/ la Vinya, 1 • 08695 Bagà
Tel. 938 24 41 51 • Fax 938 24 43 12
pncadimoixero@gencat.cat

Centre de visitants de l ‘Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró
 Av. Valls d’Andorra, 33 • 25700 La Seu d’Urgell
Tel. 973 360 954
pnaltpirineu@gencat.cat


Centre d’Informació i d’Interpretació del Massís del Pedraforca
Pl. Pedraforca, s/n • 08697 Saldes
Tel.: 93 825 80 46
ALTRES PROPOSTES Tuixent i les plantes medicinals
Visita el poble de Tuixent, famós per l’ús històric de les plantes medicinals i coneix la historia de les trementinaires. 

Ossera, poble d’artesans
Coneix als artesans que habiten a Ossera i aprèn una mica més sobre els seus oficis.  

Observació d’ocells al Prepirineu
Vine al Parc Natural a conèixer les aus autòctones que hi habiten. 

Vols aprendre a fer de pastor?
Viu una jornada com un autèntic pastor al Cadí-Moixeró.    

El Camí dels Bons Homes - El Camí de l’Últim Càtar
Viu els  paisatges, pobles  i camins que varen seguir els bons homes o càtars a l’edat mitjana.