UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

CONEIX LA TORTUGA DEL MONTSANT

PRIORAT / PN de la Serra del Montsant
L’EXPERIÈNCIA Protegint una espècie en perill d’extinció. Sabies que des de fa milers d’anys existeix una tortuga que viu en els entorns de les muntanyes del Montsant?

Es tracta de la tortuga mediterrània, un tipus de rèptil descendent directe dels dinosaures. Per desgràcia aquesta espècie es troba en perill d’extinció, encara que des de fa uns anys, una mica menys.

I és que des del Parc Natural de la Serra de Montsant s’han fet diferents treballs per a la reintroducció d’aquesta espècie. Al parc s’han creat dues colònies de tortugues, una a la zona de Montsant occidental i una altra en la vessant sud, posant en el terreny 2.650 exemplars.

La tortuga mediterrània és un animal tranquil, silenciós, inofensiu i molt independent. Són de dimensions reduïdes i els agrada viure en solitud. Solament es busquen entre si per aparellar-se. Viuen normalment entre 40 i 50 anys, encara que també poden viure fins a 100 anys!.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Mitja jornada
Idiomes: Català i castellà
Material: Roba còmoda
Temporada: Tot l'any
Punt de sortida: 1. La Morera de Montsant, 2. Marçà
QUÈ HI PUC FER Si t’interessa la natura, la seva conservació, així com conèixer els esforços que es realitzen per mantenir la tortuga mediterrània en el seu hàbitat, visita el Parc Natural de la Serra de Montsant.
 
1. Escapada naturalista al Montsant: Coneix, mira i toca la tortuga mediterrània, i explora el seu hàbitat de la mà d’un expert. Per iniciar la Jornada i després d’una breu introducció sobre la tortuga mediterrània i sobre el projecte de reintroducció en el Montsant, sortirem al camp per aprendre a diferenciar-les, conèixer el seu hàbitat… Després de menjar et proposem una visita a la Cartoixa d’Escaladei, per conèixer la relació que ja existia entre els monjos i les tortugues. Finalitza la teva experiència amb una degustació de patés i embotits artesans locals.

2. Visita el Centre d’interpretació i reproducció de la tortuga: La tortuga mediterrània és una espècie protegida des de l’any 1973, moment en el qual es va prohibir la seva possessió en captivitat. L’objectiu d’aquest centre és la conservació de la tortuga mediterrània, fomentant-ne la cria i la reintroducció en el seu hàbitat quan ja tenen entre 3 i 5 anys. Durant la visita tindràs l’oportunitat de veure aproximadament unes cinquanta tortugues mediterrànies.
+ INFORMACIÓ Seu i punt d’informació del Parc Natural de Montsant
Plaça de la Bassa, 1 • 43361 La Morera de Montsant
Tel. 977 827 310
pnmontsant@gencat.cat

Oficina de Turisme de Cornudella de Montsant
C/ Comte de Rius, s/n • 43360 Cornudella de Montsant
Tel. 977 821 000 tur.cornudella@gmail.com

Centre d’Interpretació de l’Oli i de les Economies Productives de Montsant
C/ Molins, 60 · 43371 Margalef
Tel. 977819825 / 977827310
molidemargalef.dmah@gencat.cat
ALTRES PROPOSTES La ruta del vi
Gaudeix d’enologia i gastronomia, coneix als artesans i degusta alguns dels millors vins de Catalunya.

Ruta de l’oli
Coneix els paisatges i l’entorn de Montsant i visita els llocs de producció de l’oli d’oliva de qualitat.

La natura del Montsant i la Cartoixa d’Escaladei, un viatge per a l’esperit
Escapa’t a Montsant a passar uns dies replets de pau i natura a la Cartoixa d’Escaladei.

La recol·lecció de la Tòfona: “Trufiturisme”
Poblet i el seu entorn a través de la gastronomia.