UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

DARRERA LES PASSES DELS CAVALLERS DEL TEMPLE

RIBERA D'EBRE / EIN Aligars - Serra Fulletera
L'EXPERIÈNCIA Una passejada al voltant del castell templer de Miravet. Es tracta d’una passejada curta, agradable i molt interessant, apta per a tot tipus de públic que no tingui dificultats per a caminar.

Informació i horaris de visita del castell de Miravet a www.turismemiravet.cat
A TENIR EN COMPTE Temps: 1h
Distància: 2 Km
Desnivell: 100m
Física: Fàcil
Tècnica: Sense dificultats
QUÈ HI PUC FER? Avui dia es pot accedir al castell en vehicle però, per apropar-se a la seva ànima, cal arribar-hi a peu. La següent proposta és una petita i encantadora passejada que permet pujar i baixar al castell des del poble utilitzant alguns dels seus vells camins.L’excursió pot iniciar-se a la plaça de l’Arenal (1),, davant el majestuós tomb que fa el riu Ebre per a llepar la muntanya i les cases de Miravet. Se surt en direcció sud-oest, pel carrer Forn,per a pujar a trobar l’església vella (2). Des d’aquest punt es continua pel carrer Ferreries, seguint l’itinerari de la ruta El Camí de l’Ebre (GR 99).
Se surt de la població creuant una antiga muralla. Davant, a mà dreta (3), es troba el camí que ressegueix la base del castell i porta a les restes arqueològiques del que podia haver estat una primitiva població. És una bona opció si es volgués escurçar la passejada. L’opció recomanada, però, continua baixant per la costa de Riago, que encara manté bona part del seu vell i evocador empedrat. Les vistes sobre el riu són magnífiques entre fileres d’exuberants figueres de moro. Al final de la baixada es continua seguint el camí de terra que marxa fent companyia al riu fins a trobar, al cap de no gaire, el vell camí (4) que puja en direcció a la fortalesa. Aquest fou, probablement, el camí principal d’accés al castell des de la riba de l’Ebre.
Abans que les passes dels templers, els antics camins de ferradura encara guarden els ressons dels al-muràbitun, els monjos guerrers de l’islam que defensaven el castell sarraí, el ribat. Les cròniques del segle XI descriuen Muràbit (Miravet) com una petita alqueria ben defensada i fortificada, a la vora de l’Ebre, a una jornada de Tortosa pel riu, on es comerciava amb fustes dels pins de les muntanyes properes i amb tines de fang, grans i bones per al vi i les olives.
S’arriba a un petit coll on es troba una bifurcació (5) El trencall de la dreta porta directa a l’aparcament, tot i que cal superar un pas rocós una mica incòmode. El camí principal baixa recte a trobar, de seguida, la carretera d’accés al castell. A la cara nord, davant de la porta principal de la impressionant fortalesa (6), arrenca el vell camí que baixa directe a la part vella de Miravet. No té pèrdua.
+ INFORMACIÓ Turisme Ribera d'Ebre
www.turismeriberaebre.org