UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

DE CAPDELLA A BOÍ PEL PORT DE RIUS

PALLARS JUSSÀ / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA Un dels camins tradicionals més importants dels Pirineus, que comunicava la conca de Tremp i la Vall Fosca amb la vall de Boí i l’Alta Ribagorça. Aquest itinerari era una via de comunicació històrica per la gent de la Vall Fosca i de la Vall de Boí. Destaca la presència continuada de camins empedrats,  així com d’antics orris, cabanes, corrals i  parets de pedra seca que delimitaven els bancals.

El paisatge ens mostra clarament que és una vall d’origen glacial on els prats i les pastures formen uns mosaics naturals molt ben conservats i on destaquen els ecosistemes fluvials lligats al riu de Riqüerna, un dels afluents més importants del Flamicell.

El punt culminant és el port de Rus, magnífic mirador dels Pirineus centrals, amb muntanyes i més muntanyes, a banda i banda, de la collada i amb interessants formes geomorfològiques pels voltants.
A TENIR EN COMPTE • La major part d’aquest itinerari forma part del GR11-20 i de Camins vius. 

• Itinerari de llarga durada.
PRINCIPALS ATRACTIUS •  Riqüerna: Vall i riu, de gran bellesa paisatgística, per on descendeix l’aigua dels nombrosos estanys de la zona.

•  Pontet de Rus: Cruïlla de camins a la vora d’un magnífic salt d’aigua. Per una banda, surt el camí cap a l’estany  Tapat i, per l’altra, s’inicia l’ascens cap al port de Rus.

•  Port de Rus: Gran mirador natural sobre la vall de Boí i la vall Fosca, amb vistes sobre el massís de la Maladeta i l’Aneto.

•  Sant Martí: Ribera d’alta muntanya, rica en pastures, enmig d’un marc geològic espectacular.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.