UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

DESCOBRIM LA VALL FOSCA EN TELEFÈRIC

PALLARS JUSSÀ / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA Una manera diferent d’accedir al Parc Nacional. Vine a viure l’aventura d’accedir a 2.200 metres en el telefèric de la Vall Fosca, l’únic amb accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, mentre gaudeixes dels espectaculars paisatges de muntanya.

La Vall Fosca és una de les entrades del Parc. Al nord de la comarca del Pallars Jussà, és un escenari suggeridor on hi conviuen harmònicament l’aigua, la muntanya, la més variada vegetació i diferents espècies d’animals. La gran alçada de les seves muntanyes fa que el sol es pongui molt ràpid, singularitat que explica el perquè del seu nom: Vall Fosca.

El poble més alt de la vall és Capdella, que es troba a 1.420 metres d’altitud i que tanca el conjunt de nuclis rurals que conformen la Vall Fosca. Més amunt, al peu de l’embassament de Sallente, es troba el telèferic que et permetrà accedir d’una manera còmoda i senzilla a diferents rutes del Parc Nacional.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Jornada Completa
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba i calçat còmodes
Temporada: De juliol a setembre
Punt de sortida: Capdella
QUÈ HI PUC FER? Et proposem una manera diferent i original d’accedir al Parc Nacional: en un telefèric situat al nord de la Vall Fosca. En un període de 14 minuts salva un desnivell de 450 metres fins a arribar als 2.200 metres d’altitud des d’on gaudiràs d’unes vistes espectaculars.

Des de l’estany Gento, punt d’arribada del telefèric, es poden realitzar diferents tipus de passejos, pensats per a tots els públics, com la via verda del Carrilet, un camí de 5 Km. sense desnivells que segueix l’antiga via del carril que servia per transportar material i treballadors i que passa per petits túnels; el GR que comunica amb Espot i amb la Vall de Boí; o rutes pels 32 estanys que formen aquesta impressionant zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Visita al Museu Hidroelèctric de Capdella: L’espai del Museu de la Central de Capdella permet seguir un recorregut des que va sorgir la idea de la central hidroelèctrica fins que es va posar en funcionament el 1914, passant pels canvis econòmics, socials i d’infraestructura.
+ INFORMACIÓ Centre d’Informació d’Estany Gento
25515 La Torre de Capdella
(Vall Fosca, Pallars Jussà)
Tel. 667 129 105
(obert només durant l’estiu)

Ajuntament de la Torre de Capdella
Plaça de l’Ajuntament, 1 • 25515 La Torre de Capdella (Lleida)
ajuntament@torrecapdella.ddl.net
Tel.: 973 663 001
http://www.vallfosca.net/ca/coses-per-fer-i-veure/teleferic/
ALTRES PROPOSTES Descobreix el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Vine a conèixer el país de l’aigua i deixa’t seduir pels més de 200 estanys que amaga tímidament el Parc.

Aviem el bestiar
Viu experiències amb els pastors, el bestiar i la producció de llana.

Circ de Colomèrs
Explora l’única vall atlàntica del Pirineu català i coneix els seus paisatges d’estanys glacials.

Els tresors del Romànic de la Vall de Boí
Visita una de les obres més importants del Romànic de Catalunya, patrimoni de la UNESCO.

Caminant sense equipatge
Practica el senderisme i viu la muntanya sense preocupacions.