UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

DESCOBRINT LA FAGEDA D'EN JORDÀ

GARROTXA / PN de la Zona Volcánica de la Garrotxa
L'EXPERIÈNCIA Sent la màgia de les fagedes volcàniques de la Garrotxa. Vols saber per què és un dels boscos més singulars de la Garrotxa? La Fageda d’en Jordà, és una de les 26 reserves naturals del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Aquest bosc de fajos és excepcional perquè creix a tan sol 550 metres d’altitud en una zona plana als laterals de les colades de lava del volcà del Crostat, que s’estén pels municipis de Santa Pau, Olot i Les Preses. Aquestes condicions resultarien impensables, si no fos per la gran humitat de la zona i l’eficaç drenatge de la roca volcànica.

La Fageda d’en Jordà ha estat font d’inspiració d’artistes, com Joan Maragall, que va escriure el poema que la va fer famosa.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: 1.Baixa; 2. Baixa; 3. Baixa
Durada: 1.Entre 1 i 2h; 2. Mitja jornada; 3. 1h
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba còmoda
Temporada: De desembre a setembre
Punt de sortida: 1. Pàrquing de La Fageda d’en Jordà; 2. Santa Pau; 3. Pàrquing Can Serra de Santa Pau
QUÈ HI PUC FER? La Fageda d’en Jordà és sens dubte, una visita que no pots perdre’t si véns al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Anima’t i descobreix què més ofereix aquest màgic lloc, a través d’alguna de les activitats que et proposem:

1. Itinerari Joan Maragall:
Deixa’t portar pels camins que el poeta Joan Maragall recorria a la recerca d’inspiració. Aprofita per llegir uns versos d’aquest reconegut poeta i para’t a gaudir de les meravelloses vistes que tindràs al llarg de l’itinerari del Volcà del Puig de la Costa, la Serra del Corb i la Roca del Lladre.

2. Visita a la Fageda Fundació:
Visita la cooperativa nascuda d’un projecte social de teràpia ocupacional que et sorprendrà pel seu caràcter i per la il·lusió amb la qual elaboren els seus productes a base de làctics i melmelades. Un guia t’estarà esperant per presentar-te a les grans protagonistes de la granja, les vaques lleteres i els seus vedells. Al finalitzar la visita podràs delectar-te amb una degustació dels productes que allí s’elaboren. (Reserva prèvia imprescindible) 

3. Passeig en carruatge de cavalls (Reserva prèvia imprescindible):  El passeig guiat en carruatge a través de la Fageda li donarà el punt final d’encant a la teva visita. Aquest és un dels punts d’interès més importants del Parc a causa de l’atmosfera màgica creada pels fajos, que obriran les portes de la imaginació tant dels més petits com dels més grans.
+ INFORMACIÓ Casal dels Volcans
Av. de Santa Coloma, 47 • 17800 Olot
Tel. 972 26 60 12 • Fax. 972 27 04 55

Centre d’informació Can Passavent
Ctra. Olot- Santa Pau, km 7 • interior del volcà del Croscat
Tel. 972 19 50 94
ALTRES PROPOSTES Volant en globus per la Garrotxa
Vol en globus per visualitzar el paisatge volcànic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.  

La Garrotxa a peu
Rutes de senderisme a través de diferents itineraris temàtics. 
  
Descobreix el Parc de Pedra Tosca
Descoberta del Parc de Pedra Tosca en burro català.
 
Pedalant per la Garrotxa: Carrilet Olot-Girona
Itinerari vies verdes de cicloturisme que pasa per l’antic carril de tren que unia Olot i Girona.