UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

ECOMUSEU DE LES VALLS D’ÀNEU

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Coneix i participa de les formes de vida del Pallars a través d’una visita a l’Ecomuseu. L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu constitueix una nova concepció de museu, on podràs aprofundir, d’una manera activa i participativa, en les formes de vida del Pallars de principis del segle passat.

A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no se situa en un sol edifici, sinó que s’estén per tot el territori per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen.

Aquests diferents centres patrimonials estan repartits pels petits i autèntics pobles de les Valls d’Àneu, representant unes formes de vida pròpies, connectats a través d’indispensables itineraris de reconeixement i familiarització.

El recorregut et permetrà també descobrir el ric i variat patrimoni monumental històric del territori que és una prova irrefutable d’un passat exitós, tal com ho testifica el meravellós conjunt medieval que descobriràs, de poble en poble a totes les Valls d’Àneu.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Mitja jornada
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba i calçat còmodes
Temporada: Tot l’any
Punt de sortida: Esterri d’Àneu
QUÈ HI PUC FER? Visita els espais patrimonials repartits pels petits i encisadors pobles d’Àneu i endinsa’t en la cultura del present, passat i futur d’un territori de muntanya.

Prenem com a punt de partida la Casa Gassia situada al centre del casc antic d’Esterri d’Àneu. Casa Gassia és una casa representativa de la majoria d’habitatges d’aquesta zona dels Pirineus al segle XVIII. Es tracta d’un edifici magnífic on durant els ponts, festius i a l’estiu podràs, a través del personatge de l’Esperanceta, fer-hi un recorregut que no et deixarà indiferent. Amb el seu humor i picardia l’Esperanceta et mostrarà els secrets de la vida familiar de la casa i de l’entorn en una època en què la base de l’economia local eren gairebé exclusivament la ramaderia i l’agricultura.

Pots continuar la teva visita per les esglésies de Sant Joan d’Isil, Sant Julià d’Unarre, Sant Pere de Sorpe, Sant Pere del Burgal, el conjunt monumental de Son del Pi i el de Santa Maria d’Àneu.

També des del mateix Ecomuseu et guiaran en el descobriment dels castells de Llort i de València d’Àneu i dels búnquers de la Guingueta d’Àneu. Així com els temples ens mostren l’art sacre d’aquesta zona i els castells ens parlen de la història de poder i territori, hi ha altres elements que ens ensenyen estris i oficis amb què la gent s’hi ha guanyat i continua guanyant-s’hi la vida, com la serradora d’Alós i la formatgeria La Roseta de Gavàs.
+ INFORMACIÓ Ecomuseu de les Valls d’Àneu
C/ del Camp ,22-24 • 25580 Esterri d’Àneu
Tel.: 973 62 64 36
ecomuseu@ecomuseu.com
www.ecomuseu.com
ALTRES PROPOSTES BTT a la Vall de Bonabé
Ruta en BTT des de Baqueira-Beret fins a Esterri d’Àneu apta per fer amb nens.

Camins de llibertat
Coneix els espais de memòria de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial.

Degustació de formatges artesans del Pallars
Sent el sabor dels Pirineus coneixent als seus artesans i degustant-ne els productes.

La pesca de la truita i la seva producció
Descobreix i pesca als rius del Parc Natural de l’Alt Pirineu.