UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

EL CADÍ CERETÀ

CERDANYA / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Grans miradors a la Cerdanya i al Parc natural. En aquest indret la majestuosa cara nord del Cadí s’imposarà com a teló de fons de les nostres visites. Aquestes espectaculars canals que es dirigeixen directes a les parts més altes del Parc Natural són gairebé infranquejables; només algunes, com la del Cristall, ens permeten travessar la serralada.

Aquestes parets han resguardat amb molta cura els petits pobles que viuen als seus peus, com Víllec, Béixec o Estana. Prat de Cadí i Prat d’Aguiló, on trobem un refugi, ens ofereixen vistes excepcionals de la cara nord del Cadí. A Estana, una passejada fins al pla de l’Àliga ens permet gaudir d’espectaculars vistes de la Cerdanya des de 4 miradors situats estratègicament.

A l’hivern aquestes canals de neu i gel es converteixen en l’indret ideal per als amants de l’alpinisme, on molts d’ells s’han iniciat en aquest esport.
A TENIR EN COMPTE · A l’hivern cal tenir en compte que la cara nord del Cadí, durant la major part dels mesos, està nevada i molt probablement glaçada, sobretot en les parts més fondes de les seves parets, com les canals on quasi no toca el sol. Per això es imprescindible l’ús de grampons i piolets per superar-les.
Cal vestir i calçar adequadament per a aquesta època i aquests indrets.

· També cal estar al dia del perill d’allaus.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Canals de la Nord del Cadí: les espectaculars canals ens ofereixen paisatges ben diferents a l’estiu i a l’hivern.

• Poblets típics de la vida rural de muntanya.

• Santuari de Bastanist, sota les parets del Cadí.

• Prat de Cadí, encatifat de flors a finals de primavera, indret perfecte per als amants de la muntanya i la fotografia.

• Prat d’Aguiló, zona de pastures, amb un refugi de muntanya on es pot reposar o menjar, i inici de l’ascensió a la carena del Cadí a través del pas dels Gosolans (PR-C 124)

• Miradors del Pla de l’Àliga, units per un itinerari de natura.

Trobareu informació detallada al web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders, infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics: http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi
 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.