UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

EL CAMÍ DELS BONS HOMES I EL CAMÍ DE L'ÚLTIM CÀTAR

BERGUEDÀ / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Travessa els pirineus sentint-te com un autèntic càtar. Si la teva passió és la història, la natura i el senderisme, tant el Camí dels Bons Homes com el Camí de l’Últim Càtar són les teves propostes ideals.

Coneix en primera persona l’espectacular Parc del Cadí-Moixeró des de la perspectiva del camí de l’exili que van seguir els càtars occitans també anomenats Bons Homes i Bones Dones. Els càtars tenien una moral molt rígida, rebutjaven les riqueses i promovien un cristianisme pur i senzill. Per això van ser considerats heretges per l’església catòlica, la qual, amb l’ajuda del rei i de la noblesa francesa, va iniciar-ne la persecució i extermini, acció que va obligar als càtars a marxar cap a l’exili, fugint de la Inquisició i la Croada catòlica.

El Camí dels Bons Homes és un record de l’itinerari que van seguir aquells homes en la seva fugida entre el Santuari de Queralt, a Berga (Catalunya) i el Castell de Montsegur, a la regió d’Arièja a França.

En el Camí de l’Últim Càtar, seguirem les petjades de Guillem de Belibasta, l’últim càtar documentat, a través del seu testimoniatge per aquest recorregut transfronterer de 189 km. Descobriràs la màgia del paisatge dels Pirineus, català i francès, la increïble bellesa de tres Parcs Naturals (Cadí-Moixeró, Alt Pirineu i Arièja) passant pel Berguedà, la Cerdanya, Alt Urgell i el Pallars Sobirà, i que esquitxat per boscos, rius, cascades i petits nuclis urbans, et permetrà descobrir l’hospitalitat d’uns habitants que intentaran fer del teu viatge una experiència inoblidable.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Mitja/alta
Durada: Entre 7 i 10 dies
Idiomes: Català, castellà, anglès, francès
Material: Roba còmoda, protecció solar, motxilla petita
Temporada: De maig a octubre
Punt de sortida: 1. Berga; 2. Bagà
QUÈ HI PUC FER? Etapa Berga-Gósol-Bagà. La ruta s’inicia al casc antic de Berga, on descobrirem carrers i patis medievals, destacant el “call” o jueria i l’únic portal de les antigues muralles, així com una façana del palau dels Peguera, tots dos gòtics. Dominant la ciutat destaca el castell de Sant Ferran i el santuari de Queralt. Des del santuari, un monòlit assenyala l’inici del Camí. Des d’allà ens dirigirem a Gósol, on finalitza la primera etapa.

A l’antic poble, hi destaca la torre, ara en runes, del castell que dominava un dels passos de la Catalunya central. A Gósol també hi podrem visitar el Centre Picasso.

Des d’allà ens dirigirem a Bagà pel coll de Bauma. Després d’aquestes 2 etapes per terres berguedanes la ruta ja s’endinsa a la Cerdanya on anirà fent camí fins a arribar, finalment, al Castell de Montsegur.

Existeix tota una xarxa de serveis a la teva disposició per facilitar-te el camí, que podràs fer tant de manera individual com organitzada, mentre tu gaudeixes d’uns paisatges espectaculars i escoltes el ressò de la història. Alguns d’aquests serveis són: oficina d’informació, allotjaments, guies de muntanya, transport d’equipatges, agències de viatges i taxis.

És un Sender de Gran Recorregut (GR-107), i pots fer-lo a peu, a cavall, en BTT (la majoria de trams), o fins i tot amb el teu propi vehicle.
+ INFORMACIÓ Centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró
C/ la Vinya, 1 • 08695 Bagà
Tel. 938 24 41 51 • Fax 938 24 43 12

Centre d’Informació i d’Interpretació del Massís del Pedraforca
Pl. Pedraforca, s/n • 08697 Saldes
Tel.: 93 825 80 46

Camí dels Bons Homes
www.camidelsbonshomes.com

ALTRES PROPOSTES Escapada gastronòmica de cuina natural
Viu un cap de setmana de gastronomia natural  i ecològica als entorns del Cadí-Moixeró. 

Llobregat amunt Llobregat avall
Itinerari que combina el senderisme, la natura i cultura. Mitjançant el tren del ciment coneixeràs la capçalera d’un dels rius més importants de Catalunya, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment.  

Cavalls del vent
Ruta circular  entre refugis de muntanya  del Parc Natural del Cadí- Moixeró, pels amants de la natura , el senderisme i el ciclisme.   

Descobreix la màgia del Pedraforca
Gaudeix de rutes de senderisme i ciclisme a una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya. 

Vols aprendre a fer de pastor?
Viu una jornada com un autèntic pastor al Cadí-Moixeró.