UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

EL CAMÍ DELS BONS HOMES

CERDANYA / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Historia i senderisme. Coneixes l’apassionant història dels càtars, també anomenats Bons Homes?

Els càtars eren homes profundament espirituals i radicals en les seves idees, que al contrari de l’església catòlica rebutjaven el materialisme, tractaven a les seves dones per igual, defensaven l’amor lliure, respectaven la diferència de credo i confirmaven que l’infern no existia. Aquests homes, considerats heretges, van posar en dubte l’autoritat de l’església catòlica del segle XII i van acabar sent perseguits per les institucions religioses fins a la seva eradicació.

Però com tot home lliure i fidel a les seves creences van deixar petjada allà per on van passar; una petjada que avui dia encara podem seguir a través de dos camins que creuen el Pirineu per terres catalanes i franceses: El Camí dels Bons Homes i el Camí de l’Últim Càtar. Et convidem a seguir l’itinerari complet que podràs fer a peu, a cavall o en BTT.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Mitjana 
Durada: Entre 9 i 10 dies 
Idiomes: Català, castellà, alemany, francès i anglès. 
Material: Roba esportiva de travessa 
Temporada: Tot l’any 
Punt de sortida: Santuari de Queralt a Berga
QUÈ HI PUC FER El recorregut d’aproximadament 200 km, està dividit en 9 etapes (4 a Catalunya i 5 a França). La ruta s’inicia al Santuari de Queralt, a Berga i segueix per Gósol fins a arribar a la població francesa de Foix passant per les poblacions de Bagà, Bellver de Cerdanya, Porta, Merens, Els Vals, Orgeix, Comús, Montsegur i Roquefixada.

De manera individual o organitzada el recorregut et permetrà descobrir uns paisatges encantats escoltant el ressò de la història, mentre gaudeixes d’una sèrie de serveis específics de la ruta com són: restauració, allotjament, transport, oficines de turisme que faran possible completar la ruta amb èxit.

Si no disposes de 9 dies, però vols conèixer més sobre els Bons Homes, podràs fer diferents activitats al voltant d’aquest peculiar món. Des de viure com un autèntic càtar, gaudint de la seva gastronomia, seguir part de l’itinerari per on van passar en la seva fugida amb excursions guiades, participar en diferents activitats teatralitzades i fins i tot podràs conèixer-los en primera persona.
+ INFORMACIÓ Punt d’informació Parc Natural del Cadí-Moixeró
C/ la Vinya, 1 • 08695 Bagà
Tel. 938 24 41 51 • Fax 938 24 43 12
pncadimoixero@gencat.cat

Centre de visitants de l ‘Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró
Av. Valls d’Andorra, 33 • 25700 La Seu d’Urgell
Tel. 973 360 954
 pnaltpirineu@gencat.cat
ALTRES PROPOSTES

Tuixent i les plantes medicinals
Visita el poble de Tuixent, famós per l’ús històric de les plantes medicinals i coneix la historia de les trementinaires.

Ossera, poble d’artesans
Coneix els artesans que habiten a Ossera i aprèn una mica més sobre els seus oficis.
 
Observació d’ocells al Prepirineu
Vine al Parc Natural a conèixer les aus autòctones que hi habiten.
 
Vols aprendre a fer de pastor?
Viu una jornada com un autèntic pastor al Cadí-Moixeró.
 
Cavalls del vent
Ruta circular per etapes entre refugis de muntanya pels amants de la natura , el senderisme i el ciclisme.