UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

EL MONTSANT I LA CARTOIXA D´ESCALADEI

PRIORAT / PN de la Serra del Montsant
L'EXPERIÈNCIA Un viatge espiritual i de contemplació de la natura. Busca la pau i la tranquil·litat a l’impressionant paisatge del Parc Natural de la Serra de Montsant. Deixa’t transportar per la força inqüestionable de la seva orografia, on cingles i roquedes protegeixen l’interior d’un territori màgic com si un tresor s’hi amagués. L’interior és el regne de la muntanya i per penetrar-lo és necessari superar els passos naturals, com són els camins de ferradura, altres camins aeris i sovint colpidors.

La relació espiritual que els homes han manti ngut amb el Montsant durant segles ha atorgat a aquesta terra un vincle molt especial. Aquest va ser un dels principals moti us pels quals la primera cartoixa Escaladei –Scala Dei- que es va construir a la península ibèrica va ser en aquest entorn, permetent als monjos que s’hi van instal·lar en ella viure en el silenci exigit i la intensa tradició eremíti ca, constituint tots dos bona prova del valor simbòlic d’aquesta muntanya.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Mitja jornada
Idiomes: Català, castellà
Material: Roba còmoda
Temporada: Tot l’any
Punt de sortida: La Morera de Montsant
QUÈ HI PUC FER? Et proposem dues formes diferents de conèixer l’espectacular entorn del Parc Natural de la Serra de Montsant:

1. Montsant místic, paisatge per a l’esperit: Si necessites fer un parèntesi del teu estrès diari i relaxar el cos i l’ànima en plena natura, el Montsant, la muntanya sagrada t’espera. Coneix aquest territori que ja ha atret durant mil·lennis a persones a la recerca d’un recés espiritual. L’experiència inclou una excursió teatralitzada a la Pietat, edifici dels monjos cartoixans situat sobre el monestir d’Escaladei on descobriràs com els inicis del Priorat estan estretament lligats a aquest monesti r cartoixà. Després podràs gaudir d’una exclusiva degustació de vins de la DO Priorat, en una atmosfera mística i especial. Més tard visitaràs un antic molí d’oli, on podràs fer una degustació d’aquest i altres productes locals.

 2. Montsant Actiu: La serra de Montsant ofereix múltiples possibilitats per gaudir de la natura, ja sigui fent passejos o activitats d’aventura, com l’escalada per les muntanyes de roca conglomerada. A l’estiu, i si vas amb nens, potser et ve més de gust descobrir per exemple el pantà de Siurana en caiac . Les opcions són incomptables, només necessites anar-hi.
+ INFORMACIÓ Seu i punt d’informació del Parc Natural de Montsant
Plaça de la Bassa, 1 • 43361 La Morera de Montsant
Tel. 977 827 310
pnmontsant@gencat.cat

Oficina de Turisme de Cornudella de Montsant
C/ Comte de Rius, s/n • 43360 Cornudella de Montsant
Tel. 977 821 000
tur.cornudella@gmail.com

Centre d’Interpretació de l’Oli i de les Economies Productives de Montsant.
 C/ Molins, 60 · 43371 Margalef
Tel. 977819825 / 977827310
molidemargalef.dmah@gencat.cat
ALTRES PROPOSTES Ruta de l’oli
Coneix els paisatges i l’entorn de Montsant i visita els llocs de producció de l’oli d’oliva de qualitat.   

La ruta del vi
Gaudeix d’enologia i gastronomia, coneix als artesans i degusta alguns dels millors vins de Catalunya. 

Coneix la tortuga del Montsant
Protegint una espècie en perill d’extinció.    

La recol·lecció de la Tòfona: “Trufiturisme”
Poblet i el seu entorn a través de la gastronomia.