UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

EL PORTAL DEL BARIDÀ

CERDANYA / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Un racó banyat pel Segre i els seus afluents que baixen directament de l’escarpada serra del Cadí. El Baridà és una subcomarca de l’alta vall del Segre situada entre Sant Martí dels Castells i l’Estret de Mollet, al Pont de Bar, integrada per municipis de la Cerdanya (Montellà i Martinet i Lles de Cerdanya) i l’Alt Urgell (el Pont de Bar i el Querforadat, en el municipi de Cava).

Martinet, situat a la dreta del Segre, a la confluència amb el riu de la Llosa, ha sabut aprofitar la seva situació privilegiada respecte als cursos fluvials que l’envolten, i ha potenciat el turisme de la pesca i les diverses petites indústries lligades a la força de l’aigua (piscifactoria, hidroelèctriques... ).

El Segre, en el seu pas per la comarca de la Cerdanya, conserva encara comunitats de gran interès paisatgístic, faunístic i botànic. És per això que l’any 1987 es creà la Reserva Natural Parcial Segre-Prullans i la Reserva Natural parcial de la Llosa amb la finalitat de garantir la supervivència de les darreres poblacions de llúdriga.

A la zona, hi trobem molts productes elaborats artesanalment per petits productors locals: embotits, formatges, coques, pans i altres productes, com els fets amb pinya d’avet.
A TENIR EN COMPTE · Per pescar es necessita la llicència de pesca recreativa. A més a més, si volem pescar en una zona de pesca controlada, cal obtenir un permís.

Per a més informació: http://agricultura.gencat.cat/ca/ ambits/medi-natural/ casa-pesca-continental/ pesca-continental/
ATRACTIUS PRINCIPALS • El curs del riu i les seves activitats: el riu Segre ha contribuït al desenvolupament turístic de la zona. 

• Els pobles de Montellà i Martinet conserven un important llegat cultural: ponts, esglésies, castells, búnquers...

• Recursos turístics com la Casa del Riu i el Parc dels Búnquers de Montellà i Martinet

• Són típics els productes com la truita de riu, la carn ecològica, el pa de pagès amb denominació d’origen, xocolates i pastisseria, embotits i altres.

• És un bon lloc per als afeccionats a la pesca.

Trobareu informació detallada al web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders, infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació...) i productors locals i ecològics: http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi

 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.