UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

EL SALÍ DE CAMBRILS

SOLSONÈS / RN de Caça del Cadí
L'EXPERIÈNCIA Les salines de muntanya i els seus benefi cis terapèutics. Relaxa’t i carrega’t d’energia a les aigües terapèutiques d’un entorn històric totalment restaurat i connecta amb l’energia dels Pirineus en una piscina que t’ajudarà a remineralizar i desintoxicar el teu cos.

Situat al municipi d’Odèn, a la comarca del Solsonès, el Salí de Cambrils són les úniques salines de muntanya de Catalunya i de les poques continentals, ja que la gran majoria de les salines són de valls o aprofitades als aiguamolls del mar.

Durant el recorregut coneixeràs una antiga explotació salina de muntanya i l’enginyós sistema d’aprofitament de l’aigua dolça i salada. Aquest enginyós sistema extreu l’elevadíssima concentració de 300 g de sal per litre d’aigua de la font, similar a la del Mar Mort de Jordània, el llac més salí del món, amb uns 350 g.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Mitja jornada
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba còmoda i banyador
Temporada: D’abril a octubre
Punt de sortida: Odèn
QUÈ HI PUC FER? El Salí de Cambrils obre per a tots els visitants que volen endinsar-se a l’aventura de la història per conèixer en primera persona el procés d’extracció de la sal, el seu ús al llarg de la història i contemplar les instal·lacions, que actualment estan completament restaurades.

Per això s’hi fan visites guiades tant individualment com en grups i també s’hi organitzen excursions escolars per a estudiants de tots els nivells.

Si busques un altre tipus de sensacions més plaents per al cos, el complex posa a la teva disposició una piscina on podràs banyar-te i alleujar tant tensions com dolors musculars i articulars. Els nombrosos beneficis curatius de banyar-te en aquestes aigües naturals suposen un tractament termal natural per a problemes tan comuns com: acne, congestió nasal i de bronquis, al·lèrgies respiratòries, reumatismes, artritis, circulació sanguínia, celulitis, dermatitis, èczemes, estrès, insomni, pèrdua de cabell, etc...
+ INFORMACIÓ Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1 • 25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10

Centre de visitants de l ‘Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró
Av. Valls d’Andorra, 33 • 25700 La Seu d’Urgell
Tel. 973 360 954
ALTRES PROPOSTES El zoo del Pirineus
Passa un dia en família coneixent la fauna autòctona del Prepirineus.

Assaborint els “trumfos” i el pèsol negre
Tasta la gastronomia tradicional del Cadí-Moixeró.

Descobrint el Port del Comte
Gaudeix de les activitats que s’ofereixen en aquesta estació d’esquí tant a l’estiu com a l’hivern.

Un dia entre voltors a la muntanya d’Alinyà
Vine a la muntanya d’Alinyà a passar un dia diferent envoltat dels 4 tipus de voltors que existeixen a Europa.