UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

ELS ESTANYS DE LA VALL FOSCA I EL CARRILET AMB TELEFÈRIC

PALLARS JUSSÀ / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA La zona dels estanys de la Vall Fosca ofereix paisatges imponents on els estanys, en dies clars, es veuen d’un blau intens. La zona dels estanys de la Vall Fosca es troba per sobre dels 2000 metres d’altitud i ofereix uns paisatges imponents on predomina el granit, el que fa que els estanys, en dies clars, es vegin d’un blau intens.

La via de l’antic carrilet, que transportava treballadors i materials, forma part de la via verda que travessant la muntanya a través de petits túnels, ens mostra unes vistes cap al sud de la vall impressionants!

Aprofiteu el silenci per descobrir algun isard que a les primeres o últimes hores del dia, es deixen veure, o si us agrada la pesca, no deixeu passar l’oportunitat de practicar-la en aquests estanys.
A TENIR EN COMPTE • Els estanys de la Vall Fosca són privilegiats per la pesca.
Per practicar-la, cal obtenir el permís. Més informació www.gencat. cat/pesca/continental.

• Una part d’aquest itinerari forma part del GR11-20.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Zona lacustre amb un trentena d’estanys d’origen glacial. 

• Estany Gento: És un dels estanys més coneguts i visitats del circ lacustre del Famicell gràcies al telefèric que hi puja, durant els mesos d’estiu, des de l’embassament de Sallente. Si voleu pujar  a peu, s’hi arriba per la canal de Pigolo, després de 1h30min de recorregut. 

•  Cruïlla de l’Estany Tort: Des d’aquest punt, podeu desviar-vos i arribar a l’estany més grans de la regió lacustre i un dels més llargs del Parc, entre grans caos de blocs i l’absència total de vegetació arbòria. 

•  Estany de la Colomina: Rodejat d’imponents muntanyes granítiques, és l’indret on trobarem el refugi del mateix nom, excel·lent punt de partida per a la realització d’excursions i travesses. 

•  Estany de Frescau: Amagat entre la Colomina i el Mar, és un indret tranquil, situat a 2.400 metres d’altitud, des d’on podem descobrir cims com la Mainera, Saburó o el majestuós Montsent.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.