UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

ELS REFUGIS DEL TORB, LA GRAN TRAVESSA A PEU ENTRE NÚRIA I EL CANIGÓ

RIPOLLÈS / PN de les Capçaleres del Ter i del Freser
L'EXPERIÈNCIA Poesia i muntanyes emblemàtiques de Catalunya! La ruta de senderisme els Refugis del Torb et permetrà unir en una mateixa vivència esport, natura, història i cultura, ja que moltes localitzacions de l’itinerari han estat escenari de la història del passat de Catalunya, passant per llocs tan emblemàtics com Núria, Ulldeter, el massís del Canigó, Mentet o Carançà, racons de gran valor excursionista, tots junts, un dia darrere l’altre, en un sol mapa i en una mateixa aventura.

Destaca en aquesta ruta emmarcada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser no solament el seu valor paisatgístic i biogràfic, sinó el valor històric i cultural que s’ha aconseguit vinculant els paratges als llibres que els tenen com a escenari, a poetes que s’han inspirat en ells, o a capítols de la història que han transcorregut allí i que val la pena que es recordin.

En aquest sentit, El Canigó ha inspirat nombroses llegendes, cançons populars i recreacions literàries, entre les quals destaca el poema èpic Canigó, escrit per Jacint Verdaguer. Al voltant d’aquesta muntanya existeix tot un univers simbòlic vinculat a la identi tat del poble català, fet que es concentra amb la tradició festi va de la Flama del Canigó.

Així mateix en el cim del Puigmal, un altre dels cims emblemàtics de la ruta, es troba una creu de ferro i una placa amb versos d’en Jacint Verdaguer.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Alta
Durada: Entre 3 i 5 dies
Idiomes: Català, castellà, anglès, francès
Material: Roba i calçat esportiu
Temporada: D’abril a octubre
 Punt de sortida: Santuari de Núria
QUÈ HI PUC FER? La ruta de 126,2 km està creada per realitzar-se en base a 5 dies, encara que en tractar-se d’una ruta circular pot fer-se en diversos formats i dies de durada. Té un desnivell acumulat de 7.557 metres i segueix els camins històrics transitats durant segles per pastors transhumants i els seus ramats, i més tard també per excursionistes sucumbits per la bellesa de l’entorn.

El punt fort de la travessa és la possibilitat de conèixer en una mateixa ruta dues de les muntanyes més simbòliques dels Pirineus: el Puigmal (2.913 metres), situada entre les comarques del Ripollès i la Cerdanya Francesa i el Canigó (2.784 metres).

Dirigida a qualsevol tipus de públic, aquesta ruta transfronterera et permetrà descobrir una sèrie de racons de muntanya poc habituals dels Pirineus orientals, però que al mateix temps fan de nexe d’unió entre llocs més freqüentats, com són els miradors excepcionals de les Esquerdes de Rojà i el Pla.
+ INFORMACIÓ Oficina de turisme Vall de Ribes
Ctra. de Bruguera, 2· Ribes de Freser
Tel. 972 72 77 28
turisme@vallderibes.cat
www.vallderibes.cat

Oficina de turisme Vall de Núria
Estació Vall de Núria • Queralbs
Tel. 972 73 20 20
valldenuria@valldenuria.cat

www.valldenuria.cat
ALTRES PROPOSTES Vallter 2000
Coneix el naixement del riu Ter en telecadira i practica rutes de senderisme des del cim.     

Viatja amb tren cremallera a la Vall de Núria
Núria, viu una experiencia d’alta muntanya per a tota la família.
 
Itineraris de descoberta del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser
Activitats per a tots els públics a l’entorn natural per conèixer la fauna i la flora del Parc Natural.  

Molló Parc, el parc dels Pirineus
Visita el parc de fauna dels Pirineus i gaudeix de les activitats d’aventura que s’ofereixen.