UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

ELS TRESORS DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

ALTA RIBAGORÇA / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA Patrimoni mundial de la UNESCO. Vine a conèixer la màxima expressió de l’art romànic català. Impregna’t de la majestuosa bellesa natural i de l’autèntica arquitectura dels pobles pirinencs a la Vall de Boí.

Alguns llocs romanen ancorats en el temps. Són petits reductes on hi perduren costums, paisatges inalterats i pedres venerables que són aquí des de temps remots. Solen ser llocs aïllats. Com aquest tros meravellós del Pirineus de Lleida, on s’alternen paisatges intactes i una col·lecció d’esglésies romàniques que, des de l’any 2.000, forma part del llistat del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Poblets amb aroma medieval, la proximitat del Parc Nacional i la seva cultura pirinenca són atractius més que suficients per atreure l’atenció de viatgers i viatgeres inquietes. Però la veritable joia d’aquesta estreta vall són els seus nou temples romànics.

També destaquen les tradicionals Falles o Festes del Foc declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Jornada completa
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba i calçat còmodes
Temporada: Tot l’any
Punt de sortida: Vall de Boí
QUÈ HI PUC FER? Visita les diferents esglésies de la Vall de Boí, autèntics tresors que converteixen aquest petit territori en un lloc únic, exemple particularment pur i homogeni de l’art romànic, en un paisatge rural mantingut pràcticament intacte. Aquestes construccions daten dels segles XI i XII.

Abans de començar el recorregut per les diferents esglésies de la vall no et perdis una visita al Centre del Romànic, on et proporcionaran les claus per conèixer i entendre millor el fantàstic conjunt romànic integrat per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro.

Destaca entre les visites la de l’església de Sant Climent de Taüll, on podràs veure projectats, a través de la tecnologia, els frescs originals dins de l’absis major i el presbiteri de la nau central. Tot i que les pintures originals del segle XII actualment es conserven al Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona MNAC, el mapping, com es coneix aquesta nova tècnica, t’impressionarà.
+ INFORMACIÓ Casa del Parc Nacional de Boí
Ca de Simamet
Carrer de les Graieres, 2 • 25528 Boí
Tel. 973 696 189

Centre del Romànic de la Vall de Boí
C/ del Batalló, 5 • 25528 Erill la Val
Tel. 973 696 715
info@centreromanic.com
ALTRES PROPOSTES Descobreix el Parc Nacional
Vine a conèixer el país de l’aigua i deixa’t seduir pels més de 200 estanys que amaga tímidament el Parc.

Aviem el bestiar
Viu experiències amb els pastors, el bestiar i la producció de llana.

Circ de Colomèrs
Explora l’única vall atlàntica del Pirineu català i coneix els seus paisatges de estanys glacials.

Descobrint la Vall Fosca i el seu museu en telefèric
Una manera diferent d’accedir al Parc Nacional.

Caminant sense equipatge
Practica el senderisme i viu la muntanya sense preocupacions.