UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LA RECOL·LECCIÓ DE LA TÒFONA: "TRUFITURISME"

CONCA DE BARBERÀ / PNIN de Poblet
L'EXPERIÈNCIA Poblet i el seu entorn a través de la gastronomia. Gaudeix de l’experiència de recol·lectar tòfones i aprèn tot el relacionat amb la realitat d’aquests deliciosos diamants negres de la gastronomia: des de les condicions geològiques que fan possible la seva aparició fins al receptari local que espremen tot el seu potencial, passant, clar, per l’experiència de buscar-les a les muntanyes i trobar-les amb gossos ensinistrats.

Durant la visita tambè descobriràs el misteriós món que gira al voltant de la tòfona. Parlarem del seu valor culinari actual; dels primers indicis de la seva exitència ja els 1000 anys a. de C quan els romans ja consideràven la tòfona com un aliment exquisit; perquè a l’Edat Mijtana va ser catalogat com a producte demoníac o explicarem com els francesos van introduir la cerca d’aquest fong a la península al segle XIX. 

A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Mitja jornada
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba còmoda
Temporada: De novembre a març i de maig a setembre
Punt de sortida: Davant de la Cooperativa de Vimbodí i Poblet
QUÈ HI PUC FER? Vine a passar un dia únic i diferent combinant la tòfona i el vi amb una visita en 4*4. 
Les excursions surten del centre de Vimbodí i Poblet, des d’on ens dirigirem a la finca pròxima al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, un indret excepcional a la vessant Nord de les Muntanyes de Prades.
 
Amb el cabàs ben ple seguirem la ruta fins el celler Vega Aixalà de Vilanova de Prades, on farem la visita al celler, o a la vinya si el temps ho permet. Es tracta d’una zona vínicola situada entre els 800-900m d’alçada i envoltada de paisatges secs i a la vegada salvatges i contrastats com són les Muntanyes de Prades i la Serra de Montsant.

La visita inclou un maridatge de tòfona amb vins ecològis, i qui ho demani amb vins naturals elaborats al mateix celler. Qui vulgui continuar amb l’experiència gastronòmica s’ofereix un menú degustació on la tòfona, el vi i altres productes de la zona en són els protagonistes.
+ INFORMACIÓ Seu del Paratge Natural de Poblet
Edifici de l’Alberg de Joventut Jaume I
Ctra. de les Masies s/n 43440 L’ Espluga de Francolí
Tel: 977871732
pnpoblet@gencat.cat


Oficina de Turisme del Monestir de Poblet
Pg. Abat Conill, 9 baixos. Monestir de Poblet.
43430 Vimbodí i Poblet
oturconca@concadebarbera.cat

ALTRES PROPOSTES Pedala pel Paratge amb Burricleta
Recorregut guiat per la part baixa del Bosc de Poblet amb bicicleta elèctrica.