UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LA RUTA DE LA LLÚDRIGA

ALTA RIBAGORÇA / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA Aquesta ruta ofereix l’oportunitat de caminar per una vall que ens mostra la varietat i riquesa de la natura a l’alta muntanya i dels seus ecosistemes aquàtics. La ruta de la Llúdriga us permetrà endinsar-vos pel sector ribagorçà d’accés al Parc. Els estanys, les cascades, les zones humides, els boscos de coníferes, els prats alpins i les crestes esmolades són alguns dels protagonistes dels paisatges que trobareu.

La ruta s’inicia al costat de la caseta del Parc per la riba esquerra del riu. Conegut tradicionalment com el camí del Pago (camí de l’obac), l’itinerari remunta riu amunt fins arribar a la palanca de Pei (pontet sobre el riu de Sant Nicolau), on tindrem dues opcions: continuar per l’obac o travessar-la cap al solell. Si escollim aquesta darrera opció, passarem al costat de l’ermita de Sant Nicolau, poc abans de tornar-se a unir els dos camins.

Des d’aquí el camí continua remuntant la vall, deixant enrere l’estany de Llebreta i la cascada de Sant Esperit per arribar finalment a Aigüestortes.
A TENIR EN COMPTE · Recorregut molt pedagògic que permet identificar els boscos de ribera i les formes del relleu modelades per les glaceres quaternàries.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Riu de Sant Nicolau: modela al seu pas paisatges molt variats. Les seves aigües baixen consecutivament per materials granítics, calcaris i pissarrosos, i permeten el desenvolupament d’ecosistemes aquàtics de gran diversitat. Seguint aigües amunt, la llúdriga penetra al Parc.

• Estany de Llebreta: Presenta una flora aquàtica molt rica i és un bon habitat per a diverses espècies d’ocells aquàtics i d’amfibis. A la obaga es troba un dels millors boscos mixtos de caducifolis i coníferes. A la solana trobareu l’ermita de Sant Nicolau envoltada de prats de pastures i boixos.

• Cascada de Sant Esperit: magnífic exemple geomorfològic de l’acció de les aigües sobre el llit rocós que dona lloc a un perfil del riu esglaonat, formant diverses tolles anomenades “marmites de gegant”. Hi ha un mirador amb baranes de fusta per a gaudir i fotografiar amb tranquil.litat l’espectacularitat del salt d’aigua.

• Mirador de Sant Esperit: punt panoràmic situat sobre d’una roca arrodonida, a 5 minuts de la caseta d’informació d’Aigüestortes. I que ens permet contemplar a vista d’ocell pràcticament tota la ruta de la Llúdriga.

• Planell d’Aigüestortes: solcat per mil braços del riu que perd aquí la seva força salvatge per a tornar-se dolç i encalmat.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí