UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LA RUTA DE LA MARMOTA

ALTA RIBAGORÇA / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA La ribera de Caldes ens ofereix l’oportunitat de caminar, a partir de l’embassament de Cavallers, per camins ben senyalitzats que ens permetran descobrir l’alta muntanya pirinenca. La ruta de la Marmota ens ofereix l’oportunitat de descobrir un dels animals més simpàtics del Parc Nacional.

La vall per on s’enfila el camí permet gaudir d’una altiva visió del massís de Besiberri, on es concentren els pics de més altitud del Parc, per sobre dels 3.000 metres. Més amunt, trobarem l’estany Negre, on es troba el refugi Ventosa i Calvell, un dels refugis de muntanya més espectaculars del Parc.  

El camí ens duu cap a la conca alta de la ribera de Caldes. Els ramats que van a pasturar als prats de la Val d’Aran també fan servir aquesta ruta per travessar el port de Caldes cap a Colomèrs. Un cop albirem les aigües de Cavallers, un camí ben traçat va vorejant l’embassament que, segons l’època de l’any, ofereix una imatge més o menys bella.

Quan arribem a la cua de l’embassament, s’inicia una lleugera pujada fins a arribar a la pleta de Riumalo. Després ve el trajecte amb més desnivell: les Llastres de la Morta. Fent ziga-zagues entre les roques polides pel gel, veurem finalment l’estany Negre, enfonsat, just a sota nostre.
A TENIR EN COMPTE ·  Recorregut molt pedagògic per aprendre el “mon dels glacials quaternaris” que permet obtenir una bona visió del tipus de formació del Parc.
ATRACTIUS PRINCIPALS · Embassament de Cavallers: Gran obra hidroelèctrica de mitjans del segle XX encaixada entre les partes granítiques de la vall.

· Cascada de Riumalo: espectacular salt d’aigua de més de 20 m d’alçada, per on descendeix la Noguera de Tor.

· Pleta de Riumalo: extensa superfície on podem disfrutar de l’observació de la marmota, un dels animals més simpàtics dels Pirineus.

·  Llastres de la Morta: conjunt rocós amb espectaculars superfícies polides de roca granítica.

·  Estany Negre: aquest estany, de més de 30 m de profunditat, és una mostra ben conservada del poder erosiu dels glaciars.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.