UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LA RUTA DE L'OLI

PRIORAT / PN de la Serra del Montsant
L'EXPERIÈNCIA La vinya i la natura conviuen al Parc Natural de la Serra de Montsant. Vine a conèixer els espectaculars paisatges del Parc Natural de la Serra de Montsant mentre realitzes una ruta entre vinyers, i deixa’t seduir per un territori on la mà de l’home ha sabut aliar-se i lluitar amb la duresa d’una terra, un clima de contrastos, una orografia accidentada i la diversitat d’un terreny per produir vins d’una altíssima qualitat.

Coneix un territori on el vi és sinònim de vida i també d’esforç, tenacitat i il·lusió. Bona prova d’això ha estat la importància de la feina cooperativa i el creixement del nombre de cellers en els últims anys, alguns veritables joies arquitectòniques, també conegudes com a catedrals del vi. En molt poc temps els vins de la DO Montsant han sabut guanyar-se el respecte i l’admiració dels grans entesos mundials per la seva qualitat i forta personalitat.

La ruta del vi es pot compaginar amb altres propostes, com són la pràctica d’esports i passejos per algun dels molts senders que s’endinsen pels bells paratges naturals de la comarca del Parc Natural de la Serra de Montsant, sense oblidar la seva rica i variada gastronomia basada en molts casos en productes de la terra.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Mitja jornada
Idiomes: Català, castellà
Material: Roba còmoda
Temporada:
Tot l’any
Punt de sortida: Cornudella
QUÈ HI PUC FER? Quina millor manera per conèixer la bellesa paisatgística del Parc Natural de la Serra de Montsant que visitar un dels molts cellers de la DO Montsant, i participar dels tastos i activitats que s’organitzen de la mà dels propis viticultors.

1. Artesans del vi i Gastronomia en el Parc Natural de Montsant: Visites a petits pobles del Priorat dins del Parc Natural del Montsant, degustació d’algun dels seus productes artesanals com els seus embotits, els seus excel·lents vins o una explicació de com s’elabora el pa a Escaladei.

2.Entre còdols: de l’ermita al celler: La proposta inclou: Ruta en 4 × 4 fi ns a l’Ermita de Sant Joan del Codolar, als peus del Parc, terra de ermites i tradició vitivinícola. Des d’allí passejant per l’antic Camí dels Cartoixans arribaràs a Cornudella de Montsant, gaudint d’un bell iti nerari entre vinyers i culti us, per realitzar la visita guiada al Celler Cooperatiu, edifici modernista i centenari de César Martinell, deixeble de Gaudí. La visita inclou el tast de tres vins.
+ INFORMACIÓ Seu i punt d’informació del Parc Natural de Montsant
Plaça de la Bassa, 1 • 43361 La Morera de Montsant
Tel. 977 827 310
pnmontsant@gencat.cat

Oficina de Turisme de Cornudella de Montsant
C/ Comte de Rius, s/n • 43360 Cornudella de Montsant
Tel. 977 821 000
 tur.cornudella@gmail.com

Centre d’Interpretació de l’Oli i de les Economies Productives de Montsant.
C/ Molins, 60 · 43371 Margalef
Tel. 977819825 / 977827310
molidemargalef.dmah@gencat.cat
ALTRES PROPOSTES Ruta de l’oli
Coneix els paisatges i l’entorn de Montsant i visita els llocs de producció de l’oli d’oliva de qualitat.   

La natura del Montsant i la Cartoixa d’Escaladei, un viatge per a l’esperit
Escapa’t a Montsant a passar uns dies replets de pau i natura a la Cartoixa d’Escaladei.  

Coneix la tortuga del Montsant
Protegint una espècie en perill d’extinció.    

La recol·lecció de la Tòfona: “Trufiturisme”
Poblet i el seu entorn a través de la gastronomia.