UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LA VALL D'ÀSSUA

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Entrar al Parc Nacional per la vall d’Àssua ens permet descobrir una vall de contorns suaus i amables plena de vida, cultura i de ramats. A la vall d’Àssua  trobareu dos espais totalment diferents.
 
Per una banda, aquesta vall és una de les zones ramaderes més importants del Pallars. En aquestes muntanyes de formes arrodonides i sense arbres podreu veure i viure la pagesia i la ramaderia, amb els ramats de vaques, egues i ovelles que hi pasturen durant l’estiu i les restes d’antigues edificacions ramaderes. 

Per altra banda també trobareu boscos com el bedollar i la Mata de Caregue que donen el contrast a la part més pelada de la vall.

Passejar per la vall d’Àssua es descobrir oficis antics que encara perduren i retrobar l’esència del territori de muntanya.
A TENIR EN COMPTE ·  L’estiu és la millor època per veure ramats a la muntanya. Si teniu un tot terreny podreu arribar fins on es troba la ramada i sinó podeu llogar un dels taxis que us portaran fins a les zones més altes.

·  Si sou caminadors la vall d’Àssua us ofereix un seguit d’itineraris per a descobrir tots el racons.

·  ”Les veus del Pamano”, “Verd madur”, o “Pedra de tartera” són novel·les que tenen com a protagonistes els paisatges i pobles de la vall.
ATRACTIUS PRINCIPALS • La ramaderia extensiva que omple la vall de milers de caps de bestiar, durant  els mesos d’estiu.

• Una extensa xarxa de senders que recorren tota la vall. Aquests camins permeten conèixer de forma pausada la seva essència.  Els senders traçats pel Parc Nacional, Caminos Naturales, Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sort, configuren aquesta xarxa.
 
• Les muntanyes del Monsent i Montorroio, que coronen la vall i des d’on es gaudeix d’una panoràmica excepcional de territori.

• Esglésies, construccions ramaderes i murs de pedra seca son alguns dels elements que ens parlen d’un paisatge humanitzat.

• Les formatgeries de la vall que ens permeten tastar un dels productes artesanals típics de la zona.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.