UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LA VALL DE TAVASCAN

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Tots els elements del paisatge d’alta muntanya en una gran vall. Estanys accessibles, com el del Port de Tavascan i el de Mascarida, i d’altres enclavats en entorns d’espectacular bellesa, com el de Mariola, Flamisella i els de la Gallina us esperen a la capçalera de la vall de Tavascan.

A les Bordes de Graus i al refugi de la Pleta del Prat, teniu un bon punt de partida per rutes familiars o de llarga durada, des d’on gaudir de l’alta muntanya en estat pur; boscos feréstecs, pastures alpines i grans ascensions. Deixeu-vos cautivar per indrets encisadors com les bordes de Noarre. I a l’hivern, l’estació hivernal de Tavascan us ofereix un ampli domini on gaudir de la neu al Parc, practicant esquí alpí i l’esquí nòrdic, les raquetes de neu o l’esquí de muntanya pels més agosarats.
A TENIR EN COMPTE • La visita a la vall de Tavascan és recomanable tot l’any, però és preferible cenyir-se a la seguretat de l’entorn de la Pleta del Prat pel període hivernal. 
 
• També hi ha disponible en aquesta zona el servei guiatge professional de pesca amb mosca de la truita de riu autòctona. Més informació a www. marcfly.com.
ATRACTIUS PRINCIPALS • El Port de Tavascan és una de les connexions naturals amb l’Ariège més assequibles, i permet gaudir dels elements paisatgístics característics de l’alta muntanya: estanys com el del Port i Mariola; gençanes, nerets i altres vistoses flors; isards i grans rapinyaires; i cims que freguen els 3.000 m.  La ruta fins el coll forma part de la travessa Muntanyes de Llibertat, i fou testimoni de l’evasió i exili de persones durant el segle XX.

• Caminar per la profunda vall de Noarre permet descobrir la gestió ramadera i la vida a les bordes, salts d’aigua com la cascada de Noarre, i una gran varietat de boscos de bedoll, avet i pi negre, refugi d’espècies amenaçades com l’ós bru, i on gaudir dels colors de tardor i els bolets en èpoques favorables. 

• L’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan acosta el Parc als visitants durant l’hivern, quan molts racons esdevenen poc recomanables per l’elevat risc d’allaus. Hi podreu practicar amb seguretat esquí nòrdic i de muntanya, i també raquetes de neu, amb l’opció d’assolir cims de baixa dificultat com la Coma del Forn.

• Bona part d’aquest patrimoni es pot admirar des del mirador del Corbiu (Pleta del Prat), després d’una curta passejada. Fins i tot a l’hivern, és possible arribar amb les màquines de l’estació si la vostra mobilitat és reduïda.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.