UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LA VALL DEL BASTARENY

BERGUEDÀ / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Una vall amagada, rica en aigua, vegetació i cultura. Al vessant sud del Parc Natural del Cadí-Moixeró hi trobem la petita vall del riu Bastareny, afluent del riu Llobregat, que ens ofereix la possibilitat de visitar el naixement del riu, l’Adou del Bastareny, al municipi de Gisclareny.

Un tram abans, seguint el curs del riu que davalla, ens trobem amb un dels seus afluents més importants: el torrent dels Empedrats, on podrem fer una caminada seguint l’antic camí ral cap a Coll de Pendís i la Cerdanya, de gran interès natural i paisatgístic, i descobrir  la Cua de Cavall i el Bullidor de la Llet. El fet que per aquesta vall hi passin el riu Bastareny i els seus afluents, fa que hi trobem racons molt màgics, amb rierols, salts d’aigua i el barranc dels Empedrats.
 
Per altra banda i deixant una mica el protagonisme del riu, també podrem gaudir de la visita a les ermites romàniques i seguir els senders locals que ens permetran conèixer a fons la vall i el municipi de Gisclareny.
A TENIR EN COMPTE · Les pistes forestals del coll de la Bena al Mirador de Pedraforca i la del Pont de Saldes al coll de Bauma, és recomanable fer-les amb un 4x4 o un cotxe alt.

Durant els mesos d’hivern,
la pista forestal que va del coll de la Bena al Mirador de Pedraforca, queda tancada per la neu i el gel.
ATRACTIUS PRINCIPALS • L’aigua és protagonista: els cursos d’aigua del torrent dels Empedrats i el riu Bastareny i el seu naixement; el Bullidor de la Llet i la Cua de Cavall.

• Gisclareny, poblet encisador des d’on podrem gaudir d’unes vistes espectaculars al Pedraforca i d’una gran tranquil·litat.

• Guardiola de Berguedà, on el riu Bastareny s’uneix al Llobregat. Important nucli de comunicacions, abans de tren i ara de carreteres, disposa de tots els serveis turístics.

• Romànic: A la vall del Bastareny no hi falta la mostra del romànic, com les ermites de Sant Martí del Puig, la de Sant Miquel de Turbians i la de Sant Joan de l’Avellanet.

• El Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola del Berguedà, una joia del patrimoni arquitectònic.

Trobareu informació detallada al web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders, infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics: http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi
 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí