UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LA VALL D'UNARRE

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Pobles tranquils, màgics, amb essència d’alta muntanya, un paradís per descobrir. La desconeguda i tranquil·la vall d’Unarre és un d’aquells llocs que cal dedicar temps a descobrir. Una vall amb la més pura essència pirinenca. On tastareu i descobrireu que són els Pirineus. Pobles petits amb encant que conviden a passejar.

Pobles envoltats d’esquerpes muntanyes que revelen la duresa del paisatge. Bordes, esglésies i altres construccions ramaderes donen vida al seu entorn.

Allí trobareu també l’essència ramadera en el poble de Gavàs i la seva formatgeria, i podreu gaudir de la màgia de l’aigua en els nombrosos estanys d’origen glacial com la Gola, Calberante i els Tres Estanys .

És també un punt de partida per assolir algun dels cims més alts i poder descobrir el Parc a vol d’ocell.
A TENIR EN COMPTE • Aprofiteu l’estiu per a poder fer el cim del Ventolau o el Mont-roig. I si sou agosarats es poden fer ascensions hivernals amb raquetes o esquís, però cal ser molt previsor amb el risc d’allaus.

• La pista d’accés al Pla de Sartari i estany de la Gola és sols apte per vehicles tot terreny. Podeu optar per fer contractar un taxi o bé començar l’excursió a peu des de l’aparcament de Cerbi.
ATRACTIUS PRINCIPALS • La geomorfologia glacial. El gel i l’aigua van modelar aquesta vall fins al relleu actual, creant una gran munió de bells estanys d’aigües cristal·lines entre els que destaquen els estanys de la Gola (el més gran), Calberante, Buixasse, Tres Estanys i Ventolau. Per sobre d’ells destaquen elevats cims com el Mont-roig (2.846 m) i el pic de Ventolau (2.851 m)

• El Pla de Sartari. Proper a l’aparcament de Sartari, una passejada us durà a un dels llocs més espectaculars de la zona, un extens pla d’aigües sinuoses rodejat de vessants inclinats, d’on cauen dos precioses cascades d’aigua, les de Sartari i la Gola.

• Les bordes d’Aurós testimonis d’un passat i present ramader i que servien per a guardar l’herba i tancar el bestiar.

• Esglésies i ermites romàniques i patrimoni històric molt present a la zona i que li aporten els seus trets característics, on destaca l’ermita de Sant Beado i l’església romànica de Sant Pere d’Aurós.

• Pobles d’alta muntanya com Cerbi, Gavàs i Unarre, molt ben conservats, donen una gran pau a qui els visita. Gàvas a més disposa d’una formatgeria artesana amb possibilitat de fer-hi visites guiades.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.