UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LES CARES DEL PEDRAFORCA

BERGUEDÀ / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Una muntanya emblemàtica envoltada de màgia. El Pedraforca, una de les muntanyes més conegudes de Catalunya tant pel seu simbolisme com per l’esport de l’escalada, escalada en gel o senderisme que s’hi practiquen.

A part de la imatge més coneguda per tothom dels dos pollegons des de Maçaners, hi ha altres perspectives ben diferents com poden ser des de Gósol, Gisclareny o el coll de la Traba.

Des dels pobles que envolten el Pedraforca com Saldes, Gósol, Vallcebre, Maçaners o Gisclareny, es pot connectar amb una xarxa de camins, GR, PR, SL i temàtics que permeten conèixer indrets de gran interès geològic, faunístic i florístic. 

Una gran fageda i avetosa als peus de la muntanya a la vall de Gresolet, presidida pel Santuari del mateix nom, amb diversos arbres monumentals senyalitzats, ens ofereix un aspecte fantasiós, d’alt interès botànic i agradable per fer-hi diverses passejades. 
A TENIR EN COMPTE · El Pedraforca és un cim d’alta muntanya, on freqüentment hi ha accidents.

Cal planificar bé l’excursió, valorar bé les aptituds dels participants, documentar-se, consultar les previsions meteorològiques i equipar-se adequadament.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Escalades en roca a tot el Massís, i gel segons l’època de l’any i la temperatura, a la cara nord del Pedraforca.

• Itineraris a peu al voltant del Pedraforca, itineraris de natura: ruta de la Mallerenga petita; rutes temàtiques: Camí de Picasso, ruta dels Segadors, Camí del Bons Homes, Cavalls del Vent.

• Infraestructures com els miradors ens ofereixen la possibilitat de gaudir de la mítica muntanya des de diferents punts.

• Petits pobles amb una personalitat ben definida als peus del Pedraforca.

Trobareu informació detallada al web del PNIN del Massís del Pedraforca sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders i infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics: http://parcsnaturals.gencat.cat/pedraforca
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.