UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LES RUTES DEL CIRC DE COLOMÈRS

VAL D'ARAN / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
LA EXPERIENCIA Un paisatge d’estanys d’origen glacial. Natura en estat pur. Vine a caminar per l’única vall atlàntica dels Pirineus catalans i deixa’t portar per la màgia d’un paisatge espectacular.

La Val d’Aran, situada al vessant atlàntic dels Pirineus, ofereix una riquesa paisatgística, ecològica, cultural i històrica difícilment superable. Compta amb espais naturals de bellesa captivadora, entre dolça i feroç, posseïdors de característiques biològiques i paisatgístiques especials. Així mateix, aquest territori posseeix un altre tipus de riquesa, més enllà del paisatge i la natura, que s’ha anat forjant amb el pas del temps durant segles d’història i que ha contribuït a construir un valor cultural extraordinari.

Un dels llocs impressionants per la bellesa del seu paisatge que es poden visitar al territori és el circ lacustre de Colomèrs. Es tracta d’un massís de muntanyes disposades en cercle que empara a la seva falda una cinquantena d’estanys, llegat de la lenta però eficaç erosió del gel, a les èpoques glacials.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Mitjana-Alta
Durada: Ruta curta: 4 hores; Ruta llarga: 7 hores
Idiomes: Català, castellà, anglès, francès
Material: Roba i calçat esportiu de muntanya
Temporada: D’abril a octubre
Punt de sortida: Banhs de Tredòs
QUÈ HI PUC FER? L’accés al refugi de Colomèrs ja premia l’esforç. L’entorn és un paratge d’alta muntanya amb cims alts i escarpats que ronden els 3.000 metres d’altitud, com la Creu de Colomèrs, el Gran Tuc de Colomèrs i el Tuc de Ratera.

L’accés amb vehicle es realitza per la Val d’Aiguamòg, fins al pàrquing dels Banhs de Tredòs, l’hotel-balneari situat a més altura d’Europa (1.740 metres), es troba a les portes de la perifèria del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

A l’hivern podràs accedir des de la Val d’Aiguamòg fins al balneari realizant una excursió en raquetes de neu o amb motos de neu.

Durant els mesos d’estiu existeix un servei de transport fins al final de la pista on comença el sender, i punt d’inici de la ruta que tu triïs: la ruta curta, d’unes 4 hores de durada i que et portarà seguint els senyals grocs fins els 7 estanys més propers a l’entrada del circ, o la ruta llarga d’aproximadament 7 hores que et portarà seguint les marques vermelles fins als 2.607 metres i a uns 12 estanys, cadascun diferent de l’anterior amb la seva pròpia personalitat, però tots amb una panoràmica espectacular sobre l’entorn.
+ INFORMACIÓ Casa del Parc Nacional d’Espot
Carrer de Sant Maurici, 5 • 25597 Espot
Tel/Fax. 973 624 036

Casa del Parc Nacional de Boí
Ca de Simamet
Carrer de les Graieres, 2 • 25528 Boí
Tel. 973 696 189

Centre d’informació de Senet
La Serradora
C/ del Port,10 • 25553 Senet, Alta Ribagorça
Tel. 973 698 232

Centre d’informació de Llessui
Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua
Antigues escoles s/n • 25567 Llessui, Pallars Sobirà
Tel. 973 621 798
ALTRES PROPOSTES Descobreix el Parc Nacional
Vine a conèixer el país de l’aigua i deixa’t seduir pels més de 200 estanys que amaga tímidament el Parc.

Aviem el bestiar
Viu experiències amb els pastors, el bestiar i la producció de llana.

Descobrint la Vall Fosca i el seu museu en telefèric
Una manera diferent d’accedir al Parc Nacional.

Les tresors del Romànic de la Vall de Boí
Visita una de les obres més importants del Romànic de Catalunya, patrimoni de la UNESCO.

Caminant sense equipatge
Practica el senderisme i viu la muntanya sense preocupacions.