UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

LES TERRES VERMELLES DEL CADÍ

ALT URGELL / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA L’extrem més occidental del Parc, amb paisatges espectaculars. Podeu gaudir d’un entorn privilegiat caminant per itineraris i senders com el GR 150 que dóna tota la volta al parc natural i, juntament amb rutes temàtiques com la de l’Últim Càtar, ens portaran a Coll de Creus (1.437 m), on hi passa el camí de Ferradura que va fins a la Seu d’Urgell.

En BTT podem fer la Volta al Cadí pel mirador de la Traba, situat a la vall de la Vansa i Fórnols, i ens podem enfilar fins a Torreta de Cadí (2.562 m) per pista forestal d’accés regulat, amb unes vistes fantàstiques a vista d’ocell amb les seves terres vermelles característiques.

Descobriu els petits poblets com Adraén (1.434 m), un dels més alts de tot el Parc.

La climatologia és força seca i rigorosa, amb hiverns freds i estius calorosos que condicionen la vegetació i els animals que hi viuen.

Als voltants dels petits pobles hi ha zones de conreu i també prats de pastura. En els cims més alts del Cadí és on trobem el regne dels ramats d’isard.
A TENIR EN COMPTE · Aprofiteu totes les estacions de l’any menys l’hivern per fer totes les excursions a peu, amb cotxe i BTT, ja que ens podem trobar amb plaques de gel i despreniments que en facin difícil o impossible l’accés.

· Es pot anar per la pista forestal (recomanable 4x4) d’Adraén al Cap de la Fesa per poder accedir a Torreta de Cadí. Hi ha una barrera a uns 6 km abans del Cap de la Fesa, on cal deixar el cotxe i seguir a peu. A l’hivern i a la primavera hi podem trobar neu i gel.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Una xarxa de senders que passen per valls i pobles resseguint en molts trams els camins tradicionals que anaven d’un a l’altre poble.

• Esglésies romàniques: Església de Sant Martí d’Adraén, catalogada com a Bé d’Interès Cultural, i la de Sant Salvador d’Adraén, a 1.665m d’altitud.

• Zona d’interès geològic, pels minerals de ferro fortament oxidats que donen el característic color vermell i amb petites capes de gresos i conglomerats intercalades.

• Itineraris senyalitzats per fer amb BTT.

• Ascens a Torreta de Cadí (2.562 m).

Trobareu informació detallada a la pàgina web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders i infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics:  http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi
 
I per més informació de les rutes a peu i en BTThttp://inforutes.parcolimpic.cat 
 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.