UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

¡LLOBREGAT AMUNT, LLOBREGAT AVALL!

BERGUEDÀ / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Coneix el riu Llobregat, un viatge a través de la història. “Llobregat amunt, Llobregat avall”, proposa una ruta per conèixer la importància que el riu Llobregat va tenir durant la revolució industrial a Catalunya.
 
Coneix i visita la primera part del Camí del Llobregat, combinant el senderisme amb diversos mitjans de transport, inclosos el Tren del Ciment, antigament utilitzat per transportar el ciment des de la fàbrica Clot del Moro (La Pobla de Lillet) fi ns a Guardiola de Berguedà, on enllaçava amb Ferrocarrils Catalans. Gaudeix de la combinació entre natura, cultura i història d’una manera còmoda i senzilla!

La ruta comença al naixement del riu Llobregat a 1.259 metres, al bonic municipi de Castellar de n’Hug, es pot completar amb alguna de les visites culturals que es troben al llarg del camí.

Des de l’inici de la ruta, gaudiràs del bonic paisatge de muntanya dels Pirineus. El recorregut serà descendent, des del naixement del riu, a les Fonts del Llobregat i fins a la fi de l’itinerari passareu per boscos tot vorejant el riu i envoltats d’una bellesa encisadora.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Jornada completa
Idiomes: Català, castellà, anglès, francès
Material: Roba i calçat còmode 
Temporada: D’abril a novembre 
Punt de sortida: Estació del Tren del Ciment de la Pobla de Llitet o Castellar de n’Hug
QUÈ HI PUC FER? Les opcions són diverses, podem fer una petita excursió des del pintoresc poble de Castellar de n’Hug fins a les Fonts del Llobregat i després tornar fins al poble i visitar el Museu del Pastor.

Si sou molt excursionistes, podeu allargar l’excursió fins al Museu del Ciment Asland, al Clot del Moro. El Museu del Ciment està connectat amb els Jardins d’Artigas, obra de Gaudí i amb la Pobla de Lillet a través del Tren del Ciment o Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat.

No et pots perdre les següents visites:
 • Museu del Pastor de Castellar de n’Hug, on es fa un repàs del passat, el present i el futur d’aquesta dura tasca que cada estiu té un destacat homenatge amb el Concurs Internacional de Gossos d’Atura.

•  Església de Sant Vicenç̧ de Rus, la construcció de la qual data de principis del segle XII.

•  Museu del Ciment Asland al Clot del Moro, al municipi de Castellar de n’Hug, on podrem visitar la fàbrica de ciment Asland que, encara que es va tancar fa aproximadament 30 anys, ha estat reconvertida en un museu i centre d’interpretació on es posa de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana.

•  Els Jardins Artigas, jardins dissenyats com a mostra de gratitud per Antoni Gaudí durant la seva estada a la casa dels Srs. Artigas, propietaris d’una de les fàbriques més pròsperes de l’època a la Vall de Lillet, En aquesta obra de Gaudí, la naturalesa i l’arquitectura es fusionen en perfecta harmonia.
+ INFORMACIÓ Centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró
C/ la Vinya, 1 • 08695 Bagà
Tel. 938 24 41 51 • Fax 938 24 43 12

Centre d’Informació i d’Interpretació del Massís del Pedraforca
Pl. Pedraforca, s/n • 08697 Saldes
Tel.: 93 825 80 46
ALTRES PROPOSTES Escapada gastronòmica de cuina natural
Viu un cap de setmana de gastronomia natural  i ecològica als entorns del Cadí-Moixeró.  

Cavalls del vent
Ruta circular  entre refugis de muntanya  del Parc Natural del Cadí- Moixeró, pels amants de la natura , el senderisme i el ciclisme.  

Descobreix la màgia del Pedraforca
Gaudeix de rutes de senderisme i ciclisme a una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya. 

Aprèn a fer de pastor.
Viu una jornada com un autèntic pastor al Cadí-Moixeró.   

El Camí dels Bons Homes - El Camí de l’Últim Càtar
Gaudeix dels paisatges, pobles  i camins que van seguir els bons homes o càtars a l’edat mitjana.