UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

NAIXEMENT DEL LLOBREGAT

BERGUEDÀ / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA A la capçalera d’un dels rius més importants de Catalunya. Les fonts del Llobregat és un dels indrets del Parc més visitats pels turistes. Des del poble de Castellar de n’Hug s’hi pot arribar a peu, o amb cotxe des de l’hotel Les Fonts (abans d’arribar a Castellar de n’Hug).

El poble de Castellar de n’Hug ha estat tradicionalment dedicat a la ramaderia ovina i és per això que es pot visitar el Museu del Pastor.

El turisme ha fet que hi hagi un gran nombre d’hotels i diferents botigues i forns de pa.

Per als amants de la natura, és recomanable una visita al coll de la Creueta i el pla d’Anyella. S’hi arriba des de Castellar seguint la carretera a La Molina, amb tot de revolts i unes impressionants vistes.

Des de la Pobla de Lillet es pot agafar el Tren del Ciment, que fa un recorregut per tota la vall fins al Museu del Ciment passant pels Jardins Artigues, obra d’en Gaudí.

També és recomanable la visita a la mina de petroli de Riutort, situada entre Guardiola de Berguedà i La Pobla de Lillet.
A TENIR EN COMPTE · La millor època per visitar les fonts del Llobregat és la primavera, ja que acostuma a ser l’estació amb més pluges i que coincideix amb el desgel de les muntanyes. 
ATRACTIUS PRINCIPALS • Les fonts del Llobregat, bonica surgència d’aigua enmig de roques i vegetació de ribera.

• El poble de Castellar de n’Hug, els seus museus, botigues i establiments turístics.

• Per als amants dels espais oberts, coll de la Creueta i pla d’Anyella, prats dels quals a l’estiu es fa ús ramader (pastures per al bestiar) i on a l’hivern es practiquen diferents activitats de neu.

• Possibilitat d’observar marmotes, voltors, isards i altra flora i fauna d’alta muntanya.
 
• El Tren del Ciment, una manera diferent d’apropar-se als Jardins Artigas i el Museu del Ciment (Antiga Fàbrica Asland de Clot del Moro),  tot seguint el riu Llobregat.

•  El romànic de les esglésies de Sant Vicenç de Rus i Sant Joan de Cornudell.

Trobareu informació detallada al web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders, infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics: http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi
 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.