UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

OBSERVACIÓ D'OCELLS AL PREPIRINEU

ALT URGELL / PN del Cadí - Moixeró
L’EXPERIÈNCIA Parc Natural del Cadí-Moixeró, paradís ornitològic. Vine a conèixer una de les zones més singulars i importants per a l’observació d’aus del nord-est d’Espanya al Parc Natural del Cadí-Moixeró, on es localitzen moltes de les prop de 163 espècies d’aus que hi ha a Catalunya.

L’observació d’aus és una de les activitats més senzilles i al mateix temps fascinants que poden fer-se per iniciarse en la passió per la natura.

Al llarg de les imponents superfícies rocoses, extensos boscos de pi, boscos de fulla caduca i prats alpins de la Serra del Cadí, podràs trobar un gran nombre d’aus que habiten en aquest territori, des de l’àguila daurada fins a la mallerenga o el trencapinyes, destacant el gall fer, el trencalòs i el picot negre, escollit aquest últim com a símbol del Parc Natural del Cadí-Moixeró.
A TENIR EN COMPTE
Dificultat: Baixa
Durada: 1. Entre 2 i 3h 2. Mitja jornada
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba i calçat esportiu
Temporada: Tot l’any
Punt de sortida: 1. Pàrking ruta del trencapinyes ( Bagà); 2. Alàs i Cerc
QUÈ HI PUC FER? 1. Ruta del Trencapinyes: Passeig circular de 2,5 km idoni per fer amb els més petits de la família, per explorar l’hàbitat natural d’aquest petit i curiós ocell, escoltar el seu cant i amb una mica de sort veure’l volar entre els arbres. La ruta et portarà per fantàstics boscos de pi negre d’aquesta zona del Cadí. Altres espècies d’interès que podràs veure durant la ruta són: còlit gris, gralla de bec groc, gralla de bec vermell, trencalòs, l’àliga daurada, el voltor comú...

2. El Miradors de rapinyaires del Turó Galliner: A prop de la Seu d’Urgell, a la vora del poble deshabitat de Lletó, en el municipi d’Alàs i Cerc, el Mirador permet l’observació de rapinyaires migradors, a finals d’estiu i a la tardor, donat que la cara nord de la serra del Cadí és una important ruta migratòria d’aus planadores. Milers de rapinyaires migradors creuen el Pirineu i segueixen el riu Segre camí al sud. El mirador està equipat amb cartells per identificar el paisatge que ens envolta i les espècies d’aus que es poden observar. Al llarg de 13 anys d’estudi del fenomen migratori, s’hi han comptat més de 36.000 exemplars de 17 espècies entre les que destaquen l’aligot vesper (Pernis apivorus) i l’àliga marcenca (Circaetus gallicus). ¡En un dia de sort es poden veure concentracions de centenars d’individus! El mirador resta obert tot l’any, a l’hivern la neu pot dificultar-ne l’accés, gratuït i concebut per facilitar la recerca del fenomen migratori i per potenciar l’ecoturisme.
+ INFORMACIÓ Punt d’informació Parc Natural del Cadí-Moixeró
C/ la Vinya, 1 • 08695 Bagà
Tel. 938 24 41 51 • Fax 938 24 43 12
 pncadimoixero@gencat.cat

Centre de visitants de l ‘Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró
Av. Valls d’Andorra, 33 • 25700 La Seu d’Urgell
Tel. 973 360 954
pnaltpirineu@gencat.cat

Centre d’Informació i d’Interpretació del Massís del Pedraforca
Pl. Pedraforca, s/n • 08697 Saldes
Tel.: 93 825 80 46
ALTRES PROPOSTES Tuixent i les plantes medicinals
Visita el poble de Tuixent, famós per l’ús històric de les plantes medicinals i coneix la historia de les trementinaires.

Ossera, poble d’artesans
Coneix als artesans que habiten a Ossera i aprèn una mica més sobre els seus oficis.

Vols aprendre a fer de pastor?
Viu una jornada com un autèntic pastor al Cadí-Moixeró.

El Camí dels Bons Homes - El Camí de l’Últim Càtar
Viu els paisatges, pobles i camins que varen seguir els bons homes o càtars a l’edat mitjana.

Cavalls del vent
Ruta circular per etapes entre refugis de muntanya pels amants de la natura , el senderisme i el ciclisme.