UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

OBSERVANT ELS ESTELS A L'EMPORDÀ

ALT EMPORDÀ / PN de la Zona Volcánica de la Garrotxa
L’EXPERIÈNCIA Astronomia i natura. Gaudir dels estels en plena natura és possible a l’Empordà. La comarca disposa de diferents espais amb una excepcional qualitat del cel fosc, espais amb poca contaminació lumínica ideals per a observar les estrelles.

Podem trobar diferents propostes d’observació dels estels, des de batejos astronòmics a sopars maridats sota les estrelles, totes elles molt interessants i enriquidores. Si ets amant de la natura i t’agraden les activitats a l’aire lliure, aquesta pot ser una bona aventura.

Vine a explorar els planetes del sistema solar, les nebuloses o les galàxies utilitzant telescopis professionals, viuràs la màgia de la nit aprenent les nocions bàsiques de l’astronomia i practicant l’observació a través d’un telescopi. O bé simplement vine a conèixer les principals constel·lacions i així aprendre a orientar-te de nit.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Entre 2 i 3 h
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba còmode i d’abric, llum frontal
Temporada: Tot l’any
Punt de sortida: Observatori astronòmic d’Albanyà
QUÈ HI PUC FER Observatori astronòmic d’Albanyà: Activitats per a professionals de l’astronomia: suport a investigacions científiques des de l’Observatori astronòmic d’Albanyà (recerca d’asteroides i de planetes fora del sistema solar, coneguts com exoplanetes, etc.).

Batejos astronòmics: per a famílies o per a escoles, els visitants exploren els planetes del sistema solar, les nebuloses o les galàxies usant el telescopi. A l’Observatori també disposen de diferents programes d’activitats educatives.

Visites guiades i nits d’estels: Visites guiades durant les nits d’estiu, per aprendre a reconèixer els estels i les constel·lacions, ja sigui amb observació directa a ull nu o amb telescopis. No oblidis equipar-te amb un frontal per no perdre’t detall de la ruta. Podràs realitzar aquestes visites als municipis de Cadaqués, Llançà, Roses i Castelló d’Empúries.

Sopars maridats sota les estrelles: L’activitat, que es proposa des d’un celler de la comarca en col·laboració amb el col·lect u d’astronomia del territori, permet degustar sota les estrelles un menú a base de productes locals, escollit per l’ocasió i maridat amb l’observació guiada del cel durant les nits d’estiu. Podràs viure aquesta experiència a Mollet de Peralada.
+ INFORMACIÓ Associació Alt Empordà Turisme
C. Nou, 48 17600 Figueres
Tel. 972 51 44 31
ALTRES PROPOSTES Pedalant per la Garrotxa: Carrilet Olot-Girona
Itinerari vies verdes de cicloturisme que pasa per l’antic carril de tren que unia Olot i Girona.

Volant en globus per la Garrotxa
Vol en globus per visualitzar el paisatge volcànic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

La Garrotxa a peu
Rutes de senderisme a través de diferents itineraris temàtics.

Descobrint la Fageda d’en Jordà
Rutes de senderisme a través de diferents itineraris temàtics.

Descobreix el Parc de Pedra Tosca
Tradició, races autòctones.