UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

PESCA DE LA TRUITA I LA SEVA PRODUCCIÓ

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Descobreix i pesca als rius del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Les valls i muntanyes que es troben dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu ofereixen una bellesa serena i paratges salvatges: més d’un centenar de llacs tranquils, impetuosos torrents i rius de muntanya on els aficionats a la pesca troben una infinitat d’opcions per gaudir-ne, espais on encara es troben veritables truites autòctones i altres espècies protegides com la llúdriga i l’almesquera.

La truita és un peix fugisser, cautelós i desconfi at, amb una força i agressivitat poc usuals en la resta dels peixos que habitualment resideixen en rius de muntanya amb aigües pures i ben oxigenades. És una espècie territorial que passa tota la seva vida en un tram molt limitat del riu, realitzant els seus majors desplaçaments en època de fresa. És a partir del mes de maig quan la truita es pot trobar als rius i en alguns llacs atraient així a nombrosos aficionats que troben en aquest parc un entorn idíl·lic per practicar aquest esport.

Cal destacar que aquest tipus de pesca es majoritàriament sense mort.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: 1. Entre 2 i 3 hores; 2. Mitja jornada
Idiomes: Català, castellà
Material: 1. Roba còmoda; 2. Roba esportiva adequada per la pesca
Temporada: Tot l’any
Punts de sortida: Tavascan
QUÈ HI PUC FER? Els amants de la pesca trobaran en aquest territori nombroses opcions per practicar el seu esport preferit. Des de l’opció de pesca en una piscifactoria, fins a la pesca guiada en alguna de les seves modalitats. Tu tries:

1.- Piscifactoria de Tavascan: et donarà l’opció de conèixer la producció de la truita, així com l’oportunitat de pescar-ne. La piscifactoria manté un vincle estret entre l’aqüicultura i el medi ambient. Les truites creixen al costat del riu, en una aigua que arriba directament dels llacs, sense haver passat per cap població o instal·lació i que s’oxigena de forma natural amb salts d’aigua, així és com s’aconsegueix un producte excel·lent.

2.-Sortides guiades per pescar: La pesca d’alta muntanya és molt gratificant, ja que l’entorn on es practica és de gran bellesa i diversitat. Les valls i muntanyes per on corren les seves aigües cristal·lines són l’hàbitat perfecte per a la truita. La pesca al riu Noguera Pallaresa està molt condicionada pels canvis de nivell de l’aigua, pel què és necessari aprofitar les primeres i últimes hores del dia, ja que és quan el nivell és més baix.

La pesca en llacs té el seu encant per l’entorn salvatge on es troben immersos, tot i que cal destacar que no és una pesca fàcil, ja que no hi ha gaires exemplars. A l’embassament de la Torrassa hi podràs fer pesca en canoa que et permetrà arribar a llocs clau per fer llançament molt més precisos.
+ INFORMACIÓ Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu
Carrer Major, 42 • 25580 Esterri d’Àneu
Tel.: 973 62 65 68 - 973 62 63 45
www.vallsdaneu.org

Oficina de Turisme Comarcal del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, s/n • 25560 Sort
Tel.: 973 62 10 02 turisme@pallarssobira.cat

APP Fishing Pirineu de Lleida
ALTRES PROPOSTES La natura de les Valls d’Àneu a l’Ecomuseu
Vine a l’Ecomuseu a realitzar infinitat d’activitats per conèixer la natura del teu entorn.

BTT a la Vall de Bonabé
Ruta en BTT des de Baqueira Beret fins a Esterri d’Àneu apta per fer amb nens.

Camins de llibertat
Coneix els espais de memòria de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial.

Degustació de formatges artesans del Pallars
Sent el sabor dels Pirineus coneixent als seus artesans i degustant-ne els productes.