UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

POBLES ALS PEUS DE LES PARETS DEL CADÍ

ALT URGELL / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Boscos i petits pobles de muntanya amb la serra del Cadí com a teló de fons. Al vessant nord del Parc i sota la impressionant paret de la serra del Cadí, hi trobem petits pobles de gran interès tant pel seu atractiu paisatgístic com per l’interès cultural.

Cava, Ansovell, el Querforadat i Arsèguel, ben coneguts per la seva imatge amb el teló de fons de la serra del Cadí amb les canals ben plenes de neu, estan envoltats de boscos, alguns molt vells, per on passen un seguit de senders per poder gaudir de la natura en el seu estat més pur.

A les parts més altes, hi trobem el pi negre amb un sotabosc integrat sobretot de ginebró o neret. Per sota del pi negre, s’hi troba el pi roig, i formant clapes enmig del pi roig, els aurons, bedolls i trèmols, i al fons de les valls, la vegetació de ribera. A destacar la vegetació de tartera als peus de les canals.

La fauna més representativa que viu en aquests boscos és el cabirol, l’isard, la marta, el gall fer i el picot negre, el llangardaix verd, la serp verda i groga i el tritó dels pirineus.
A TENIR EN COMPTE · Cal tenir en compte l’estat de les carreteres i camins a l’hivern, ja que aquests indrets es troben a la cara nord de la serralada del Cadí i les baixes temperatures i la poca insolació fan que l’asfalt estigui humit i moltes vegades, glaçat.

·  També cal ser prudent en conduir per aquests poblets perquè les carreteres d’accés acostumen a ser estretes i en algun tram no és possible el pas de dos vehicles.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Les impressionants vistes de la cara nord del Cadí i les seves canals. 

• Patrimoni històric (santuari de Boscalt, esglésies romàniques, camí ramader i cardoner... )

• Pobles de muntanya que tenen el Cadí com a teló de fons.

• Llegendes i tradicions: la princesa Moctezuma o el Boix de Boscalt, entre altres
 
• Grans extensions de boscos amb arbres singulars com el Pins de l’Orri o el mateix Boix de Boscalt, un dels més antics del Pirineu. El bosc d’Ansovell va inspirar Víctor Català en la seva novel·la Solitud.

Trobareu informació detallada al web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders, infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics: http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi
 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.