UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

PUJANT A COLL DE PAL

BERGUEDÀ / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Un port de muntanya accessible a més de 2.000 m. La vila de Bagà, fundada l’any 1233 pels senyors de Pinós, punt d’inici de la proposta, acull el Centre Medieval i dels Càtars, pintures murals dels segles XVII, XVIII i XIX d’interès artístic i l’exposició Bagà 1440. També hi ha el Centre del Parc, on hi trobareu una exposició permanent i una sala d’exposicions temporals, on es projecta l’audiovisual del Parc.

Tot pujant a Coll de Pal podem gaudir d’espectaculars vistes i distingir els diferents estatges altitudinals amb vegetació variada, des d’alzines, roures, faig, pi roig i pi negre, i a les parts més altes zones de prat alpí. 

Una de les primeres parades pot ser a Gréixer, situat a la falda del Moixeró i des d’on es pot fer l’ascensió a Penyes altes de Moixeró. La segona a l’Hospitalet per agafar el camí històric de Coll de Jou que arriba fins a Urús (Cerdanya).
 
Al llarg del trajecte hi trobem les rutes naturalístiques del Trencapinyes i de la Marmota, passejades curtes familiars que ens permeten gaudir del paisatge i de la flora i la fauna de muntanya.
A TENIR EN COMPTE · La carretera  de coll de Pal BV-4024, que surt de la població de Bagà, a l’hivern hi ha alguns dies que està tancada pel gel, la neu o el vent. Al començament de la carretera trobareu el rètol informatiu. 

Aprofiteu la primavera i la tardor per observar els ocells i rapinyaires a la zona de coll de Pal per observar el viatge migratori.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb un audiovisual, exposicions permanents i temporals. Entrada gratuïta i obert tot l’any excepte Nadal, St. Esteve i Cap d’Any.

• Bagà, Vila medieval. Centre Medieval i dels Càtars. Exposició permanent Bagà 1440. Sala de les pintures murals romàntiques del s.XIX.

• Xarxa d’itineraris de GR i PR; itineraris naturalístics amb panells interpretatius del paisatge, la flora i la fauna; miradors panoràmics i  àrees de recreatives.

• Ermites romàniques, com Sant Andreu de Gréixer o Santa Maria de Roca-sança.

• Rouredes i alzinars, boscos de pi roig, fagedes, boscos de pi negre i prats alpins, amb variació cromàtica dels diferents estatges forestals durant totes les estacions de l’any.

• Fauna d’alta muntanya.

• Important conjunt orogràfic integrat per les serres del Moixeró, la Tossa i el Puigllançada, amb interessants valors naturals i geològics.

Trobareu informació detallada a la web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders, infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics:  http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi
 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.