UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

Qui som

“LEADER NATURA”


Desenvolupament sostenible dels espais naturals de Catalunya


 “Leader Natura” va néixer el 2014 amb el nom de “FemPARC”, una iniciativa que tenia com a objectiu principal “fomentar la col·laboració dels diversos agents socials implicats a través de la cooperació territorial, per tal de plantejar i executar accions per a promoure el desenvolupament socioeconòmic dels espais naturals protegits i les seves zones d’influència. Un desenvolupament sostenible que garantís la compatibilitat de la protecció i la conservació, amb les activitats socioeconòmiques que s’hi duen a terme”. A partir de l’any 2016, i ja sota el nom de “Leader Natura”, el projecte es redirecciona i cerca un nou agent de col·laboració, en aquest cas, l’agent privat. Es pretén, doncs, donar suport a les petites empreses i entitats que duen a terme activitats en els espais naturals i les seves àrees d’influència. A més a més, s’amplia el ventall de col·laboració amb altres espais naturals “no específicament protegits” però de destacat interès natural i territorial.


L’any 2017 “Leader Natura” incorpora el projecte “Vida Silvestre”. Un projecte desenvolupat al llarg de l’anualitat 2016, i coordinat pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, que es va centrar en analitzar el sector del turisme de fauna en els territoris Leader de Catalunya com un possible recurs per dinamitzar les economies locals. L’objectiu principal de “Leader Natura” es centra en fomentar el desenvolupament  socioeconòmic de les zones rurals, en particular dels espais naturals destacats de Catalunya i les seves àrees d’influència, en coordinació amb els agents i empreses locals i tenint en compte la compatibilitat de la conservació i la sostenibilitat de l’entorn, i de les activitats que s’hi duen a terme.


“Leader Natura” es dirigeix a:

  • Les empreses ubicades als espais naturals protegits del territori rural Leader que desenvolupen activitats relacionades, directa o indirectament, amb la natura i l’entorn rural.
  • La població que resideix en aquests espais.

 
Entre les accions principals que s’han dut a terme, i els resultats generats, en destaquen:

  • El Disseny de 62 “Experiències rurals i de natura”  personalitzades i proposades per ens locals públics i privats dels diferents territoris Leader inclosos al projecte.
  • 38 fitxes amb propostes de rutes d’ecoturisme  –  projecte “FemPARC”(zona Pirineus).


L'objectiu d'aquesta web és donar a conèixer les experiències turístiques identificades en el marc d'aquest projecte.

GAL coordinador  Consorci Leader Pirineu Occidental – Consorci per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central

Grups GAL catalans socis: