UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

“RAMAT DE CAMINS”

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Coneix el Pirineu a través de la literatura. Reviu el camí recorregut pels cèlebres escriptors Camilo José Cela i Josep María Espinàs mentre descobreixes de la seva mà com era el Pirineu de fa 50 anys.

A l’agost de 1956, els escriptors van iniciar un viatge pel Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. Les seves vivències es van reflectir en dos llibres. L’escriptor i periodista català Espinàs va publicar Viatge al Pirineu de Lleida, i el Premi Nobel “Cela Viaje al Pirineo de Lérida”. Fa més de mig segle, tots dos es van enamorar dels Pirineus de Lleida.

De la fascinació que van sentir van sorgir-ne aquestes dues obres, que són un reflex personal d’una època d’aquest territori català. Un temps de canvi i de transformació, però els paisatges, la gent i els camins segueixen sent com fa més de mig segle.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Mitjana
Durada: 15 dies
Idiomes: Català, castellà
Material: Roba esportiva de travessa
Temporada: Tot l’any
Punts de sortida: Font de la Figuereta
QUÈ HI PUC FER? Et proposem reviure el viatge literari que van fer Camilo José Cela i Josep María Espinàs fa més de 50 anys i que et permetrà sens dubte conèixer com era el Pirineu en aquesta època.

La travessa Ramat de Camins s’inicia a la Font de la Figuereta a Pallars Jussà i finalitza a Pont de Suert després de 15 dies i aproximadament 314 Km, durant els que passaràs per antics camins de ferradura o per pistes forestals, senders, tots ells, que recorria la gent del país abans que naixessin les carreteres i els cotxes, són, per tant, rutes factibles per gairebé tothom.

Aquestes rutes literàries passen per paisatges de gran riquesa paisatgística i natural, juntament amb la visita als 70 pobles pels quals transcorre la ruta. Poblacions que van formar part d’aquell viatge i conserven encara avui molts dels llocs comuns que citen en les seves obres, i on podràs gaudir d’una gastronomia, patrimoni i tradicions autèntiques i que en molts casos s’han mantingut inalterables al llarg dels anys.

Si no disposes dels 15 dies per realitzar la travessa completa, o el senderisme no és el teu esport, Ramat de Camins et proposa poder fer el recorregut en diferents etapes, sols o acompanyats, a peu o amb bicicleta, dormint en hostals o en tenda... Qualsevol modalitat és possible en aquesta ruta que et portarà a conèixer el Pirineu més autèntic.

Si busques, una modalitat més tradicional podràs triar entre 3 recorreguts en ruc que et permetràn experimentar la vida dels traginers, les persones que s’encarregaven de transportar les mercaderies amb animals de càrrega.
+ INFORMACIÓ Oficina de Turisme Comarcal del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, s/n • 25560 Sort
Tel.: 973 62 10 02
turisme@pallarssobira.cat
ALTRES PROPOSTES La natura de les Valls d’Àneu a l’Ecomuseu
Vine a l’Ecomuseu a realitzar infinitat d’activitats per conèixer la natura del teu entorn.

BTT a la Vall de Bonabé
Ruta en BTT des de Baqueira-Beret fins a Esterri d’Àneu apta per fer amb nens.

Aventura al Pallars Sobirà
Viu innumerables experiències d’aventura com el rafting, barranc, puenting i molt més als Pirineus.

Degustació de formatges artesans del Pallars 
Sent el sabor dels Pirineus coneixent als seus artesans i degustant-ne els productes.