UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

SAFARI PER BOUMORT

PALLARS JUSSÀ. Reserva nacional de caça de Boumort
L'EXPERIÈNCIA Observació de fauna salvatge en 4 x 4. Per veure fauna salvatge en llibertat no és necessari apuntar-se a un safari per la sabana africana. Al Prepirineu català existeix un espai natural on, amb una mica de sort, es poden contemplar animals al seu propi hàbitat. Es tracta de la Serra de Boumort, una reserva de caça on veure cérvols, voltors, trencalossos o isards es converteix en la cosa més normal del món, però no per això, menys emocionant.

Aquest espai natural es situa a les comarques de l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà i ocupa 13.000 ha de paisatges abruptes i salvatges, difícils de trobar en altres llocs.

Per endinsar-nos en cadascun dels racons de la serra necessitarem més d’un cap de setmana, encara que en un itinerari circular podràs descobrir-hi els diferents tipus de vegetació de la zona, així com els animals més característics.

Vine a descobrir la fauna pirinenca, d’una manera fàcil i senzilla a través d’una emocionant excursió guiada en 4 x 4 per la Serra de Boumort.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Català, castellà, anglès
Material: Roba i calçat còmodes
Temporada: D’abril a octubre
Punt de sortida: Pobla de Segur
QUÈ HI PUC FER? Existeixen diverses maneres d’endinsar-se a Boumort. La més utilitzada és la que surt de La Pobla de Segur al Pallars Sobirà, direcció Claverol, des d’on iniciarem un itinerari circular per la serra, passant per diferents punts estratègics que no et pots perdre per gaudir de la fauna i del paisatge típic de la zona.

A Roca de Santa podràs observar diferents aus rapinyaires, que són les més característiques d’aquest tipus d’entorn rocós, com el voltor comú, l’àguila daurada o la gralla de bec roig.

La Coma d’Orient mostra un paisatge espectacular en el cor de la reserva. Destaca en la part central del recorregut la presència habitual del cérvol, on hi podràs veure sense dificultat algun dels més de 600 que habiten la reserva, i que amb la seva robustesa i espectacular cornamenta fan les delícies dels amants de la fauna salvatge. Durant la tardor és possible gaudir d’un dels espectacles naturals més increïbles, la brama del cérvol. Es tracta de l’època d’aparellament d’aquests animals, que amb les seves lluites i brams et faran viure la natura com mai abans l’havies coneguda. Amb sort també veurem isards o cabirols, espècies més escasses que també viuen a la reserva.

Al camí de tornada hi trobaràs dos observatoris des d’on podràs veure fàcilment les quatre espècies de voltors del continent europeu, a més de guineus i cérvols.
+ INFORMACIÓ Oficina de la Reserva Nacional de Caça de Boumort
C/ Can Farga 4 • 25620 Tremp
Tel.: 973 654 716
rncboumort.daam@gencat.cat

Oficina Municipal de Turisme de la Pobla de Segur
Av. Verdaguer, 35 • 25500 La Pobla de Segur
Tel.: 973 680 257
turisme@pobladesegur.cat

Centre de Visitants del Pallars Jussà- Epicentre
Passeig del Vall, 13 • 25620 Tremp
Tel. 973 653 470
oficinaturisme@pallarsjussa.cat
ALTRES PROPOSTES La gran aventura del Pirineu
Gaudeix de dos dies d’acti vitats d’aventura al Pallars Sobirà.

Vols en Parapent a Organyà
Et senti ràs com un ocell sobrevolant els Pirineus.

Aventura al Pallars Sobirà
Descobreix tot un paradís d’emocions a l’espectacular entorn del Pallars Sobirà.

La pesca de la truita i la seva producció
Descobreix i pesca als rius del Parc Natural de l’Alt Pirineu.