UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

SANT JOAN DE L’ERM PER A TOTHOM DURANT TOT L'ANY

ALT URGELL / PN de l'Alt Pirineu
L’EXPERIÈNCIA Eliminant barreres a la natura. Coneix el paratge natural i històric de l’antic santuari de Sant Joan de l’Erm, i gaudeix d’un entorn de tranquil·litat, qualitat natural i riquesa paisatgística de primera categoria.

Situat a la comarca de l’Alt Urgell, ocupa una gran extensió de boscos de pi roig, pi negre i avet ,rius, rierols i camins. Sant Joan de l’Erm aposta per facilitar l’accessibilitat a les persones amb diferents capacitats.

Les persones amb mobilitat reduïda i discapacitat visual poden gaudir d’una ruta accessible al bosc de Sant Joan de l’Erm, a Montferrer i Castellbó, gràcies a una passarel·la de 400 metres que facilita l’accés des del refugi de la Basseta. Les persones amb discapacitat visual tenen al seu abast diferents cartells interpretatius sobre la flora i la fauna amb una part en sistema Braille. A més també poden tocar i reconèixer alguns elements naturals, com branques i troncs de diferents arbres i arbusts.
A TENIR EN COMPTE
Dificultat: Baixa-Mitjana
Durada: Jornada completa
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: 1.Roba i calçat esportiu 2. Roba i calçat esportiu de neu
Temporada: Tot l’any
Punt de sortida: Refugi de la Basseta
QUÈ HI PUC FER A Sant Joan de l’Erm és possible gaudir de la natura en el seu estat més salvatge i d’una manera tranquil·la i assossegada durant les quatre estacions de l’any, on diferents elements seran els protagonistes indiscutibles del paisatge i de les activitats a realitzar.

1. A la primavera, estiu i tardor: Bicicleta tot terreny: Sant Joan de l’Erm forma part del Centre BTT de la Seu d’Urgell, i hi ha diverses rutes senyalitzades que surten des del refugi. Senderisme i marxa nòrdica: Dos itineraris senyalitzats et permetran conèixer els boscos de coníferes de Sant Joan de l’Erm i la vall de Castellbò, i on podràs reviure relats de la història, ja sigui caminant per la ruta que va ser testimoni de la fugida dels càtars durant la seva persecució, o bé visitant l’antiga capital medieval d’un vescomtat. Excursions a cavall: A l’estiu existeix la possibilitat de fer excursions concertades d’1 a 3 dies. Durant l’estiu podreu gaudir d’un dinar a l’àrea de picnic que es troba al Refugi de la Basseta. Durant la tardor podreu aprofitar també per recollir bolets als entorns del refugi.

2. A l’hivern: Esquí nòrdic i raquetes de neu: Estació pionera de l’esquí nòrdic a Catalunya oberta a principis dels anys 70, ofereix itineraris per a tots els nivells.
+ INFORMACIÓ Estació de Sant Joan de l’Erm
Refugi de la Basseta • 25712 Montferrer
Tel.: 973 29 80 15
info@santjoandelerm.com
www.santjoandelerm.com

Casa dels Parc del Pirineus
Av.de les Valls d’Andorra,33 • 25700 Seu d’Urgell
Tel.: 973 36 09 54
pnaltpirineu@gencat.cat
parcsnaturals.gencat.cat/altpirineu
ALTRES PROPOSTES El camí de l’Últim Càtar a cavall
Cavalca seguint les petjades dels càtars.

La Vall de Santa Magdalena
Un mosaic de boscos, bordes i extenses pastures.

Tavascan a l’hivern
Gaudeix de l’esquí nòrdic i d’altres activitats d’aventura a la neu amb tota la família.

Ramat de camins
Una ruta inspirada en el viatge a peu que l’any 1956 van fer els escriptors Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs pel Pirineu.