UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

SANT JOAN DE L'ERM

ALT URGELL / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Pels extensos boscos de l’antic vescomtat de Castellbò. Grans boscos de coníferes dominen el paratge de l’antic santuari de Sant Joan de l’Erm Vell, avui dia en runes, tal com si fóssim a la taigà. Indret habitat per nombroses espècies de fauna forestal, com el gall fer, és també el lloc idoni per a la realització de múltiples activitats a la natura. Els refugis de la Basseta i l’Abadia de Montenartró son el punt de partida d’itineraris a peu, en BTT, marxa nòrdica i excursions a cavall a l’estiu. I a l’hivern, les pistes de la pionera estació d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm fan les delícies dels amants d’aquest esport.

Sant Joan de l’Erm es situa al capdamunt de la bonica Vall de Castellbò amb un extens patrimoni per descobrir, del qual Castellbò n’és el màxim exponent, amb la col·legiata, el pont medieval, les restes del castell i els colomars, i tot el seu passat lligat als càtars i al vescomtat de Castellbò.
A TENIR EN COMPTE · L’acampada lliure no està permesa. Només es pot pernoctar entre les 20h i les 8h, i fora d’aquest horari no pot quedar cap tenda muntada.

A Sant Joan de l’Erm hi trobareu una zona d’acampada controlada; pregunteu al personal del Refugi de la Basseta.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Sant Joan de l’Erm vell acull les ruïnes del que va ser una hostatgeria i santuari, a peu del camí medieval que unia l’Alt Urgell amb el Pallars Sobirà i envoltades de magnífics boscos de coníferes. Antigament, tenia gran importància espiritual i s’hi realitzaven força aplecs.

• La vall de Castellbò, amb una forta personalitat històrica i geogràfica, està constituïda per petits pobles de muntanya, amb el nucli de Castellbò, declarat poble amb encant, com a referent.

• Els boscos de Sant Joan, Montenartró i Pallerols, constitueixen una extensa massa forestal que serveix de refugi a espècies emblemàtiques de fauna subalpina com el gall fer i el mussol pirinenc, així com a diferents espècies de picots. A més de la interessant fauna i flora que alberga, aquestes forests son riques en bolets bona part de l’any.

• Sant Joan de l’Erm Nou, església d’estil modernista envoltada de peus de pi roig de gran alçada.
+ INFORMACIÓ : Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.