UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

TRAVESSEM EL PARC

ALTA RIBAGORÇA / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA Ruta realitzable des de Boí o des d’Espot, a través del Portarró, amb retorn al punt de sortida mitjançant el Bus del Parc. Recorregut que us permetrà conèixer en una sola jornada, dos dels indrets més emblemàtics del Parc: el planell d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici.

El camí passa pel Portarró d’Espot (2. 430 m) un dels ports de muntanya més coneguts dels Pirineus, pas natural entre les comarques de l’Alta Ribagorça i del Pallars Sobirà. Cims, valls, boscos, prats i un gran nombre d’estanys configuren un paisatge espectacular i captivador.
PRINCIPALS ATRACTIUS •  Un paisatge espectacular on hi trobarem, per una banda, algunes de les muntanyes més conegudes del Parc,  com els Encantats, el Gran Tuc de Colomèrs o les Agulles d’Amitges i, per una altra, estanys com el de Sant Maurici, el Llong i el Redó.

•  La morfologia glacial: circs glacials, valls en forma de “U”  i estanys, ens parlen de l’acció erosiva de les antigues glaceres que fa 50.000 anys ocupaven aquestes valls.

•  Prats i pastures on es poden veure espècies de flora i fauna adaptades a les dures condicions ambientals existents a l’alta muntanya.

•  Un arbre monumental: el pi negre de Peixerani.

•  Un indret únic, el planell d’Aigüestortes, on el riu de Sant Nicolau dibuixa un conjunt de meandres, per on l’aigua transcorre de manera silenciosa. 

•  El conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.